I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Що приготувати з персиків: ТОП-5 літніх рецептів

П'ять смачних страв з персиків

Визнані лідери літніх покупок – це фрукти. Ми пропонуємо вам урізноманітнити своє меню за допомогою рецептів оригінальних страв з персиків.

Качка на грилі з персикової сальсою

Реклама
99_ls.1531306996
Качка з персикової сальсою
Фото: freepik.com

Складові:

Реклама
  • 4 качиних грудки
  • 30 г імбиру
  • 1-2 шт. червоної цибулі
  • 20 г свіжого чебрецю
  • 2 персики
  • 1-2 перцю чилі
  • 1 апельсин
  • 1 ст.л. рисового або яблучного оцту
  • 20 г кінзи
  • 2 ст.л. нерафінованої оливкової олії
  • сіль перець

Рецепт приготування:

  1. Натираємо дві третини імбиру на дрібній тертці.
  2. Подрібнюємо або натираємо на тертці половину цибулини.
  3. Відриваємо листочки від чебрецю.
  4. Змішуємо імбир, цибулюя і чебрець, солимо і перчимо.
  5. Надрізаємо шкіру на грудці, щоб краще проник маринад і обмазуємо отриманою сумішшю.
  6. Прибираємо в пакет або в миску і ставимо маринуватися на 2 години або довше (якщо довше, то в холодильник).
  7. Персики ріжемо навпіл і підсмажуємо на грилі.
  8. Видавлюємо сік з апельсина. Дрібно ріжемо халапеньйо, подрібнюємо другу половину цибулі і додаємо в миску. Подрібнюємо кінзу, додаємо до сальси, туди ж наливаємо олію і оцет.
  9. Коли персики підсмажилися, подрібнюємо їх і додаємо до суміші. Солимо, перчимо до смаку.
  10. Сальсі краще дати настоятися хвилин 20.
  11. Качку обсмажуємо на грилі з кожного боку хвилин по п'ять (при закритому грилі) – спочатку з боку шкіри.
  12. Знімаємо качку з вогню, даємо відпочити пару хвилин і ріжемо смужками. Подаємо з сальсою на тарілці.

Пиріг з персиками і чорницею

Реклама
10_ls.1531900447
Персиковий пиріг з чорницею
Фото: lovelyclearsweet.com

Складові:

  • 1 стакан грецького йогурту
  • 3 яйця
  • 1/2 чашки розтопленого вершкового масла
  • 1 склянка цукру
  • 1 1/2 склянки борошна
  • дрібка солі
  • 1 столова ложка розпушувача
  • 2 персики, нарізаних
  • 170 г чорниці
  • цукрова пудра

Рецепт приготування:

  1. Духовку розігрійте до 180 С. Змастіть маслом форму діаметром 23 см.
  2. Збийте яйця в пишну піну.
  3. Додайте вершкове масло, цукор і йогурт. Збивайте протягом 1 хвилини.
  4. Всипте в борошно, сіль і розпушувач. Збивайте ще 1 хвилину.
  5. Розріжте персики на скибочки.
  6. Вилийте тісто в підготовлену форму, красиво розкладіть фрукти і ягоди зверху. За бажанням посипте їх коричневим цукром.
  7. Випікайте пиріг близько 40 хвилин. Готовність перевірте зубочисткою. Дайте охолонути протягом години, і тільки потім зніміть бортики форми.
  8. Посипте пиріг просіяною цукровою пудрою.

Персиковий пиріг без випічки від Марти Стюарт

34_ls.1530093199
Персиковий пиріг від Марти Стюарт
Фото: marthastewart.com

Складові:

  • 170 г імбирного печива
  • 4 столові ложки розтопленого масла
  • 1 1/4 чайної ложки солі
  • 1 столова ложка порошкового желатину
  • 1 кг (5-6 шт.) персиків
  • 2 столові ложки свіжовичавленого лимонного соку
  • 3/4 склянки цукру
  • 1 гілочка базиліку
  • 1 1/4 склянки жирних вершків
  • 3/4 чайної ложки ванільного екстракту

Рецепт приготування:

  1. Подрібніть печиво в крихту за допомогою блендера. Додайте масло і 1/2 чайної ложки солі; перемішайте. Утрамбуйте в форму діаметром 23 см, застелену пергаментним папером. Поставте в холодильник на 30 хвилин.
  2. Залийте желатин 1/4 склянки холодної води; дайте набрякнути.
  3. У великій каструлі змішайте персики, лимонний сік, 1/2 склянки цукру, базилік, 3/4 склянки води і сіль, що залишилася. Доведіть до кипіння, потім накрийте, зменшіть вогонь до середньо-низького і варіть, поки персики не стануть дуже м'якими, близько 15 хвилин. Процідіть через сито з дрібною сіткою, притискаючи м'якоть ложкою, щоб отримати якомога більше рідини.
  4. Додайте желатин і перемішайте до розчинення. Перелийте в миску над банею з крижаною водою і помішуйте, поки крем не почне загусати, близько 10 хвилин.
  5. Тим часом, збийте вершки з цукром, що залишився і ваніллю до м'яких піків. Акуратно додайте збиті вершки в охолоджений персиковий крем.
  6. Вилийте начинку на основу з печива і поставте в холодильник мінімум на 4 години. Дістаньте пиріг за 15-20 хвилин перед подачею на стіл. Прикрасьте скибочками персика і зацукрованими листям базиліка.

Порада: щоб приготувати зацукровані листя базиліка, змішайте яєчний білок з невеликою кількістю води. За допомогою пензлика вкрийте цією сумішшю листя. Посипте базилік дрібним цукром і залиште підсушитися.

Персиковий лимонад з малиною

55_ls.1531923996
Персиково-малиновый лимонад
Фото: pixabay.com

Складові:

  • 1 стакан свіжовичавленого лимонного соку
  • 4 персика
  • 200 г малини
  • 3 ст.л. меду або за смаком
  • 6 склянок холодної чистої води
  • лід
  • листочки м'яти

Рецепт приготування:

  1. Процідіть свіжовичавлений лимонний сік.
  2. Персики помийте, видаліть кісточки і наріжте м'якоть дрібними кубиками.
  3. Налийте в каструльку один стакан води, додайте промиту малину, персики і мед. Поставте на середній вогонь і готуйте близько 5 хвилин, весь час помішуючи.
  4. Трохи охолодіть і перелийте в глечик, додайте лимонний фреш і воду, що залишилася. Перемішайте.
  5. Подавайте лимонад з льодом і листочками м'яти.

Персикове морозиво

1400
Персикове морозиво
Фото: freepik.com

Складові: 

  • 2 персики
  • 250 мл молока
  • 7 яєчних жовтків
  • 100 г цукру
  • 1/2 склянки збитих вершків
  • 1/2 банки згущеного молока
  • 3 ч.л. какао-порошку
  • 200 г вершкового масла
  • ваніль

Рецепт приготування: 

  1. Ставимо молоко на вогонь і додаємо ваніль, доводимо до кипіння (але не кип'ятимо).
  2. Чотири жовтки збиваємо разом з цукром і з'єднуємо з молоком. Отриману суміш підігріваємо на слабкому вогні, помішуючи ложкою, поки вона не набуде консистенції густої сметани. Охолоджуємо суміш, додаємо до неї збиті вершки і дуже дрібно нарізані персики, з яких попередньо знімаємо шкірку. Ще раз ретельно перемішуємо і ставимо в морозилку.
  3. Тим часом інші три жовтки і згущене молоко змішуємо в каструльці і ставимо на середній вогонь, додаємо туди какао-порошок, підігріваємо до загустіння, при цьому безперервно помішуючи. Як тільки маса стане досить густою, знімаємо її з вогню і даємо охолонути.
  4. Поки крем охолоджується, збиваємо вершкове масло до білого кольору. Додаємо до нього холодний крем і збиваємо все разом близько 30 секунд. Подаємо морозиво, прикрасивши кремом, за бажанням – з цілими шматочками персика і м'ятою.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, чим корисні персики. Сайт "Сьогодні" також ділився рецептом желе з персиків зі збитими вершками. Крім цього, ми писали, як приготувати пісочні кошики з сиром і персиками.

Дивіться відео, як на Закарпатті вирощують кавуни і персики: 

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти