Як приготувати перевернутий грушевий пиріг: рецепт від Марти Стюарт

20 серпня 2019, 09:50
Цей пиріг – чудове поєднання ніжного тіста і карамелізованих фруктів

Грушевий пиріг / Фото: Pinterest

Пироги-перевертні готують з найрізноманітнішою начинкою – яблуками, грушами, сливами, ананасами, персиками та іншими фруктами, а також грибами, помідорами, баклажанами, цибулею.

Дивіться відео, як приготувати перевернутий пиріг з яблуками:

Реклама

Марта Стюарт, відома американська ведуча і автор кулінарних книг, запропонувала свій варіант перевернутого пирога – з грушами.

Перевернутий грушевий пиріг

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

Для тіста:

Реклама
  • 4 столові ложки вершкового масла
  • 1/2 чашки світло-коричневого цукру
  • 3 стиглі груші, очищені від серцевини і насіння

Для тіста:

  • 1 1/2 чашки борошна
  • 2 чайних ложки розпушувача
  • 1/4 чайної ложки солі
  • 8 столових ложок (115 г) несолоного масла
  • 1 чашка цукрового піску
  • 1 чайна ложка чистого ванільного екстракту
  • 2 великих яйця, розділених на білки і жовтки
  • 1/2 склянки незбираного молока
  • 1/4 чайної ложки винного каменю

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Розтопіть вершкове масло в чавунній сковороді діаметром 26 см. Додайте коричневий цукор. Готуйте, помішуючи, до повного розчинення. Покрутіть сковорідку, щоб покрити дно; зніміть з вогню і остудіть. Наріжте груші на часточки завтовшки 0,5 мм і розкладіть їх по колу в сковороді, щоб повністю покрити дно; відкладіть в сторону.
  2. Приготуйте тісто: розігрійте духовку до 180 С. У середній мисці змішайте борошно, розпушувач і сіль; відкладіть в сторону.
  3. Збийте м'яке вершкове масло і цукор на середній швидкості в пишний світлий крем, близько 2 хвилин. Додайте ванільний екстракт; перемішайте. Додайте яєчні жовтки по одному, кожен раз збиваючи.
  4. Чергуючи з молоком, поступово додайте борошняну суміш до масляної, перемішуючи на низькій швидкості.
  5. У великій мисці збийте відкладені яєчні білки і винний камінь за допомогою міксера до отримання жорстких піків. Додайте яєчні білки в тісто, акуратно перемішуючи лопаткою зверху вниз. Перекладіть тісто на сковороду і розрівняйте лопаткою.
  6. Випікайте близько 45 хвилин, поки пиріг не покриється золотистою скоринкою. Готовність перевірте зубочисткою.
  7. Відокремте ножем пиріг від стінок сковороди і відразу ж переверніть на блюдо. Подавайте теплим або кімнатної температури.
  8. Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати заливний пиріг з грушею. "Сьогодні" також ділилися рецептом грушевого пирога з корицею і ваніллю.