Як приготувати осінню пасту з грибами, вершками і сиром

6 жовтня 2020, 13:55
Покроковий рецепт фарфале з лисичками і вершковим соусом

Паста з лисичками

Осінь – саме час готувати ароматні страви з грибами. Ми пропонуємо зробити смачну пасту з лисичками і вершковим соусом.

Щоб страва була більш насиченою, додайте трохи сушених білих грибів. У рецепті використовуються фарфале, але ви можете взяти будь-яку іншу пасту середнього розміру.

Реклама

Паста з грибами

Паста з лисичками

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 133 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 200 г фарфале
  • 20 г білих сухих грибів
  • 100 г свіжих лисичок
  • 70 г оливкової олії
  • Шматочок вершкового масла
  • 100 мл білого вина
  • 100 мл вершків
  • 200 г твердого сиру
  • Петрушка

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Закип'ятіть підсолену воду і закиньте пасту.
  2. Розігрійте сковороду з оливковою олією.
  3. Великі лисички наріжте, маленькі залиште цілими.
  4. Білі гриби подрібніть і додайте в сковороду, трохи обсмажте.
  5. Додайте шматочок вершкового масла і лисички. Обсмажте гриби.
  6. Влийте вино і дайте йому випаруватися. В кінці додайте вершки і вимкніть вогонь. На залишковому теплі вершки трохи випаруються.
  7. Додайте частину тертого сиру і сіль за смаком.
  8. Злийте воду з макаронів, залишивши трохи рідини. Додайте в сковороду і залиште на кілька хвилин.

Як подавати пасту

Перекладіть на тарілку, додайте залишки тертого сиру і подрібнену зелень.

Більш детально – дивіться в сюжеті:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами випічки з лисичками, а також писали, як зробити фритату з лисичками.