Хурма – головний конкурент яблука за вмістом заліза і здатності очищати організм. Вона максимально хороша в холодну пору року, коли більшість ягід і фруктів вже відійшли.
Дивіться відео, як приготувати салат із хурми з куркою:
Сьогодні ми будемо готувати смачний салат із хурми , слабосолоного лосося і кедрових горіхів із заправкою з оливкового масла, лимонного соку і меду.
Салат із хурмою і лососем
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- Суміш молодого салатного листя – 1 пучок
- Хурма – 1 шт.
- Малосольний лосось – 100 г
- Кедрові горіхи – жменя
- Тертий пармезан – 30 г
- Оливкова олія – 1-2 ст.л.
- Лимонний сік – 1 ст.л.
- Мед – 1 ч.л.
- Сіль перець
Спосіб приготування:
- Салатні листя помити і обсушити, викласти на блюдо.
- Хурму розрізати на 4-6 частин, красиво розподілити зверху.
- Філе лосося дуже тонко нарізати, додати в салат.
- Зверху посипати підсмаженими на сухій сковороді кедровими горішками і тертим пармезаном.
- Заправити салат оливковою олією, лимонним соком і медом. Посолити і поперчити.
Чим можна замінити інгредієнти в салаті
- Замість філе лосося можна взяти хамон, прошутто або креветки;
- Кедрові горіхи можна замінити мигдалем, карамелізованими волоськими горіхами або горіхами пекан;
- Замість лимонного соку салат можна заправити бальзамічним оцтом.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати смузі з хурми і мандаринів .