Як приготувати смачну окрошку: ТОП-5 рецептів свіжкого супу

12 травня 2020, 10:05
Різні рецепти окрошки з фото

Окрошка на кефірі з ковбасою

Окрошка – це холодний суп, який приходить на зміну ситним першим стравам у спекотну пору року. Вона отримала свою назву від слова "кришити". Рецептів приготування окрошки дуже багато, однак всі вони засновані на одному принципі.

Найпопулярніші інгредієнти окрошки – огірки, редис, зелень і варена картопля. Також холодний суп можна готувати з вареним м'ясом, курятиною або рибою. Всі ці продукти заливають квасом, кефіром, сироваткою або газованою водою.

Реклама

Окрошка: рецепт класичний на сироватці

Окрошка на сироватці

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

Реклама
  • Сироватка – 1 л
  • Шинка – 100 г
  • Філе куряче – 150 г
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Цибуля зелена – 100 г
  • Кріп свіжий – 50 г
  • Редиска – 100 г
  • Огірки свіжі – 150 г
  • Сметана – 150 г
  • Сіль – 1,5 ч. л.

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе помити, покласти у підсолений окріп і відварити протягом 20 хвилин, а потім остудити.
  2. Курку і шинку нарізати невеликими кубиками.
  3. Редиску й огірки ретельно вимити, розрізати уздовж на 4 частини, після чого тонко нашаткувати впоперек.
  4. Яйця відварити протягом 10 хвилин, рахуючи від початку закипання води, опустити в холодну воду, почистити, остудити і нарізати кубиками.
  5. Зелену цибулю і кріп вимити в проточній воді, обсушити і дрібно нарізати.
  6. Зелень викласти в миску і посипати сіллю. Суміш трохи розім'яти.
  7. Всі підготовлені інгредієнти викласти в миску або супницю.
  8. Все перемішати, залити сироваткою і знову перемішати.
  9. Окрошка на сироватці готова. Подаючи, у кожну тарілку покладіть сметану.

Дивіться відео, як приготувати смачну окрошку:

Реклама

Окрошка: рецепт класичний на кефірі

Окрошка на кефірі з ковбасою

Час приготування:

  • 1 година + час на охолодження

Інгредієнти:

  • 5 картоплин середнього розміру
  • 150 г якісної вареної ковбаси
  • 4 середні огірки
  • 4 шт. середньої редиски
  • 3 курячі яйця
  • 50 г зеленої цибулі
  • 500-700 мл кефіру
  • 500-700 мл мінеральної води
  • Свіжа зелень
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Кефір попередньо охолодити і вилити в будь-яку посудину. Потім розбавити його мінеральною водою, щоб він був не дуже густим, і перемішати.
  2. Відварити яйця круто, остудити і почистити.
  3. Картоплю помити і відварити в шкірці. Дати охолонути і зняти шкірку.
  4. Яйця і картоплю нарізати кубиками. Такими ж кубиками порубати ковбасу.
  5. Огірки, редис і зелень порізати трохи дрібніше.
  6. Всі інгредієнти ретельно перемішати, а потім посолити.
  7. Отриману суміш поставити в холодильник на кілька годин.
  8. Перекласти підготовлені інгредієнти в тарілки і залити сумішшю кефіру і мінеральної води. Прикрасити зеленню і подавати.

Окрошка: рецепт класичний з ковбасою

Окрошка на квасі з ковбасою

Час приготування:

  • 1,5 години

Інгредієнти:

  • Квас хлібний – 1-1,5 л
  • Варена ковбаса – 200 г
  • Картопля – 3 шт.
  • Яйця -3 шт.
  • Свіжий огірок – 2-3 шт.
  • Редис – 5-6 шт.
  • Кріп – 1 пучок
  • Цибуля зелена – 1 пучок
  • Сметана – 4-5 ст. л.
  • Сіль – 1/2 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю і яйця відварити, остудити і почистити.
  2. Зелень, огірки і редиску промити і обсушити.
  3. У миску нарізати кубиками яйця і картоплю. Додати кубиками нарізану ковбасу. Додати кубиками нарізані огірки, редиску і дрібно нашатковану зелень.
  4. Посолити і заправити сметаною.
  5. Додати квас і добре перемішати. Дати окрошці настоятися в холодильнику 30-40 хвилин. Подавати до столу з хріном.

Окрошка: рецепт приготування на білому квасі

Окрошка на білому квасі

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 л білого квасу
  • 5 варених яєць
  • 6-8 шт. редису
  • 1 пучок кропу
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • 2 свіжі огірки
  • 200 г сметани
  • Сіль, перець

Спосіб приготування:

  1. Варені яйця почистити, огірки і редиску помити і зрізати кінчики.
  2. Натерти підготовлені інгредієнти на тертці або нарізати дрібними кубиками.
  3. Зелень помити і подрібнити.
  4. Перемішати яйця, редис, огірки і зелень у мисці. Посолити і поперчити за смаком, додати сметану і добре перемішати.
  5. Залити окрошку білим квасом, перемішати і поставити остуджуватися в холодильник.

Окрошка: рецепт класичний на квасі

Окрошка на квасі з м'ясом

Час приготування:

  • 40 хвилин

Інгредієнти:

  • Свинина варена – 100 г
  • Язик телячий варений – 100 г
  • Шинка – 100 г
  • Куряче філе варене – 100 г
  • Квас хлібний – 1 л
  • Кефір 2,5% – 0,5 л
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Картопля варена – 2 шт.
  • Огірок свіжий – 1 шт.
  • Яйце – 3 шт.
  • Гірчиця столова – 1 ст. л.
  • Хрін білий – 0,5 ст. л.
  • Редис – 5 шт.
  • Зелень кропу – 1 пучок
  • Цибуля зелена – за смаком
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Відваріть картоплю (краще в кожушках) і яйця, остудіть.
  2. Картоплю натріть на тертці або поріжте кубиками.
  3. Огірок почистіть від шкірки і натріть на тертці.
  4. Яєчні білки натріть на тертці, а жовтки окремо розітріть із сіллю і гірчицею.
  5. Редис наріжте кружальцями або натріть на тертці (можна обійтися і без нього).
  6. З'єднайте жовтки з квасом і кефіром, ретельно перемішайте, додайте туди картоплю, огірок і зелень, розтерту із сіллю.
  7. Всі види м'яса наріжте кубиками і додайте в основу для окрошки. Перед поданням покладіть у кожну тарілку по пів ложки сметани.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати борщ. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом гаспачо. .