Як приготувати справжній Львівський сирник

18 грудня 2019, 18:55
Львівський сирник – відмінний десерт на Новий рік і Різдво

Львівський сирник

Класичний Львівський сирник готують з протертого сиру в духовці і покривають шоколадною глазур'ю. Це дуже смачний десерт, який можна робити і на свята, і в будні.

Дивіться відео, як приготувати дієтичні сирники:

Реклама

Всі інгредієнти для сирника повинні бути кімнатної температури. Продукти розраховані на форму діаметром 26-28 см.

Читайте також:

Реклама

Львівський сирник: класичний рецепт

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

Реклама
  • 258 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • Жирний сир – 1 кг
  • Вершкове масло – 200 г
  • Цукор – 250 г
  • Білки – 5 шт.
  • Жовтки – 5 шт.
  • Картопляний крохмаль – 50 г
  • Манна крупа – 50 г
  • Сухофрукти

Для глазурі:

  • Чорний шоколад – 200 г
  • Вершки 22% -30% – 100 г
  • Вершкове масло – 30 г

Спосіб приготування:

  1. Для початку необхідно подрібнити сир за допомогою м'ясорубки.
  2. Вершкове масло збити з цукром до пишності. Не припиняючи збивати, ввести по одному жовтки. Потім додати сир невеликими порціями.
  3. Змішати крохмаль і манну крупу, додати в загальну масу. Якщо використовуєте сухофрукти, їх потрібно додати на цій стадії.
  4. Яєчні білки збити з дрібкою солі до твердих піків. Дуже акуратно, невеликими порціями ввести їх в основну масу.
  5. Духовку розігріти до 170 °С, форму застелити пергаментним папером.
  6. Випікати 10 хвилин, потім знизити температуру до 150 ° С і готувати 1-1.5 години.
  7. Остудити в формі, з виключеною духовкою і відкритими дверцятами. Поставити на ніч в холодильник.
  8. Шоколад розтопити, вершки трохи прогріти. Додати вершки в шоколад, перемішати, потім додати вершкове масло.
  9. Покрити охолоджений сирник глазур'ю.

Корисна порада

Сухофрукти для додаткового аромату можна залити на ніч коньяком або ромом. Крім шоколаду, десерт можна прикрасити збитими вершками і шоколадними цукерками

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати домашній торт "Спартак". "Сьогодні" також ділилися рецептом "Наполеона" із заварним кремом .