Як приготувати Львівський сирник: три прості рецепти

27 травня 2020, 13:49
Для приготування Львівського сирника бажано використовувати домашній сир

Львівський сирник з вишнею

Cирник – це популярний десерт Західної України. Його традиційно подають у багатьох львівських кав'ярнях, а також часто готують на свята місцеві жителі.

Крім класичного рецепту Львівського сирника, бувають також варіанти з додаванням апельсинової цедри, маку, ягід, горіхів і кокосової стружки.

Реклама

Львівський сирник: класичний рецепт

Львівський сирник

Час приготування:

  • 1.5 години

Складові:

Реклама
  • 500 г сухого жирного сиру
  • 1 склянка цукру
  • 130 г вершкового масла
  • 4 яйця
  • 1 столова ложка манної крупи
  • 50 г родзинок
  • 3 столові ложки сметани
  • 2 столові ложки какао
  • Цедра одного лимона

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Збити жовтки з цукром, додати манку, масло, родзинки і цедру лимона, після чого все ретельно перемішати.
  2. До отриманої суміші додати сир (якщо сир крупинками, пропустіть через м'ясорубку або подрібніть в блендері), все збити міксером на низькій швидкості не більше хвилини.
  3. Білки збити до густої білої піни і додати в сирну масу, акуратно перемішати і викласти у форму для запікання.
  4. У розігріту духовку поставити сирник, випікати 40-60 хвилин при температурі 180 °С.
  5. Поки сирник печеться, приготувати глазур. Столову ложку масла і 2 столові ложки цукру перемішати, поставити на невеликий вогонь, постійно помішуючи розтопити.
  6. Додати 3 столові ложки сметани і 2 столові ложки какао, перемішати до однорідності і довести до кипіння.
  7. Готовий сирник полити шоколадною глазур'ю і помістити в холодильник мінімум на 5 годин.

Дивіться відео, як вибрати якісний сир:

Реклама

Львівський сирник з маком

Львівський сирник з маком

Час приготування:

  • 1.5 години

Складові:

  • 1 кг сиру
  • 250 г цукру
  • 4 яйця
  • 180 г вершкового масла
  • 100 г маку
  • По столовій ложці манної крупи і крохмалю
  • 100 г родзинок
  • Цедра одного лимона
  • Ванільний цукор за смаком
  • Цукрова пудра – для прикраси

Спосіб приготування:

  1. Сир перетерти з цукром і додати окремо збиті яйця, добре перемішати.
  2. До сирної маси додати манку, крохмаль, ванільний цукор, масло, цедру лимона і перемішати міксером.
  3. Додати кілька столових ложок сирної суміші в попередньо запарений і перетертий мак, ретельно перемішати і викласти у форму для запікання.
  4. Зверху викласти сирну масу, змішану з родзинками, і помістити в розігріту духовку.
  5. Випікати близько години при температурі 180 °С. Коли сирник охолоне, полити його шоколадною помадкою і посипати цукровою пудрою.

Львівський сирник з вишнею

Львівський сирник з вишнею

Час приготування:

  • 1.5 години

Складові:

  • 500 г сиру
  • 3 яйця
  • 120 г цукру
  • Цедра одного лимона
  • 1 столова ложка крохмалю або стільки ж манної крупи
  • 0.5 чайної ложки куркуми
  • Півсклянки сушених вишень без кісточок
  • Ванільний цукор – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Сир, яйця, цукор і ванільний цукор перемішати в блендері.
  2. Додати куркуму, цедру лимона, крохмаль (манку) і збивати до однорідності.
  3. Залити сушену вишню окропом на 10 хвилин, обсушити і додати в сирну масу, перемішати і викласти у форму для запікання.
  4. Пекти протягом 50 хвилин при температурі 180 °С.
  5. Після випікання сирник необхідно охолодити, не виймаючи з форми, щоб він не розвалився. За бажання можна полити шоколадною глазур'ю.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити Львівський сирник за рецептом Дарії Цвєк.