Як приготувати Львівський сирник: рецепт Григорія Германа

13 вересня 2018, 15:20
Телеведучий каналу "Україна" поділився рецептом популярного десерту

Львівський сирник з глазур'ю. Фото: facebook.com/germancooks

"В українській мові, як і в давньоруській, сир називають "сир". І запіканка з сиру – "Сирник". А сирнички, тобто оладки з сирного тіста – також "Сирнички". Є мокрий сирник і є сухий. Відрізняються тим, що в сухому, крім сирної маси, є ще основа з пісочного тіста. Виходить щось типу чізкейку. Ми робимо мокрий сирник – без коржа", – написав ведучий шоу "Свекруха чи невістка" у своєму Facebook.

Львівський сирник від Григорія Германа

Реклама

Складові:

  • Сир жирний – 500 г
  • Яйця – 4 шт.
  • Цукор – 150 г
  • Масло вершкове – 100 г (можна і 150 г)
  • Цедра 1 лимона
  • Манка – 1 ст. л.

Для глазурі:

  • Какао – 3 столові ложки.
  • Молоко – 50 мл
  • Масло вершкове – 100 г
  • Цукор -100 г

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Реклама

Рецепт приготування:

  1. Якщо сир зернистий або занадто щільний – додаємо трішки молока і пробиваємо занурювальним блендером до однорідної маси.
  2. Відокремлюємо білки від жовтків. Другі ретельно перетираємо з цукром. Міксером, для більшої ретельності. І взагалі, не ховайте міксер.
  3. Змішуємо жовтки з сирною масою. Туди ж відправляємо вершкове масло (його попередньо розм'якшити, хай полежить не в холодильнику пару-три години). Залиште маленький шматочок. Останній штрих в цій частині – ложка манки. Всипаємо й збиваємо.
  4. Миємо віночки і збиваємо білки в міцну піну. Акуратно вводимо в сирну масу.
  5. Силіконову форму – просто дістаємо. Металеву – змащуємо маслом і посипаємо злегка манкою. Вливаємо масу, заповнюючи на дві третини. Під час випічки вона підніметься, але потім, при охолодженні, знизиться.
  6. Випікаємо в розігрітій до 190 С духовці протягом 40-50 хвилин. Виймаємо, даємо охолонути – і в холодильник на 2-3 години.
  7. За 20 хвилин до подачі сирника дістаємо рондель. Додаємо туди все для глазурі і нагріваємо на малому вогні, постійно помішуючи. Повинна вийти консистенція густої сметани. Розбавляти її можна молоком, загущувати – маслом.
  8. Дістаємо сирник, ставимо на решітку з духовки. Вниз – велику тарілку, зверху сирник. І поливаємо сирник глазур'ю.
  9. Сирник в шоколадній глазурі ставимо застигати в холодильник.

Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" ділився рецептом сирної запіканки з бананами. Ми також писали, як приготувати смачну запіканку з сиру в мікрохвильовці. Крім цього, ми розповідали, як приготувати сирники з вишнею за рецептом Юлії Висоцької..

Дивіться відео, як приготувати несолодкі сирники з зеленню за рецептом Григорія Германа:

Реклама