Як приготувати картоплю по-селянськи: ТОП-7 рецептів

3 червня 2020, 15:37
Кращі рецепти картоплі по-селянськи з фото

Картопля по-селянськи з грибами і салом

Запечена картопля шматочками по-селянськи – це завжди дуже просто, смачно і ситно. Її можна подавати як гарячу закуску або основну страву.

Чудовим доповненням до картоплі по-селянськи стануть всілякі соуси (гірчичний, кетчуп, сметанний), а також салати зі свіжих або маринованих овочів.

Реклама

Картопля по-селянськи як у Макдональдсі

Якщо під час посту ви допадетеся до картоплі, особливо смаженої, – ризикуєте набрати вагу

Час приготування:

  • 40 хвилин

Складові:

Реклама
  • 7 шт. молодої картоплі
  • Сухий часник
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • Паприка
  • Приправа для картоплі
  • Сіль

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Молоду картоплю добре вимити, просушити паперовим рушником. Підготувати спеції.
  2. Картоплю нарізати уздовж на невеликі часточки. Викласти в глибокий посуд.
  3. Посипати сіллю, спеціями за смаком, обов'язково додати паприку, вона додасть картоплі красивий колір. Перемішати, щоб вся картопля була в спеціях.
  4. Додати олію і перемішати.
  5. Викласти картоплю в посуд для запікання в один шар, полити залишками олії з посуду, в якій була картопля зі спеціями.
  6. Поверх можна ще раз посипати паприкою.
  7. Запікати 30 хвилин при температурі 200 ° С.

Дивіться відео, як приготувати картоплю на мангалі:

Реклама

Картопля по-селянськи на сковороді

Картопля по-селянські на сковороді

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 750 г картоплі
  • 4 цибулини
  • 200 г сала, пророслого м'ясом
  • 30 г вершкового масла
  • 3 яйця
  • 3 ст.л. молока
  • Сіль, мелений перець
  • Паприка
  • 2 ст.л. нарізаної зеленої цибулі

Спосіб приготування:

  1. Картоплю помити, залити водою і довести до кипіння. Варити 20-25 хвилин, воду злити. Готову картоплю почистити і нарізати кружечками.
  2. Цибулю почистити і дрібно порізати.
  3. Чверть сала з прошарками м'яса нарізати кубиками і розтопити.
  4. Додати вершкове масло і тушкувати цибулю до м'якості. Додати шматочки картоплі і обсмажити до золотистого кольору.
  5. Яйця збити з молоком, сіллю, меленим перцем і паприкою. Залишки сала нарізати кубиками, змішати з зеленою цибулею і додати до яєчно-молочної суміші.
  6. Влити отриману масу в сковороду і обсмажити з двох сторін.

Картопля по-селянськи в рукаві

Картопля по-селянськи в рукаві

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 1 кг картоплі
  • 10 зубчиків часнику
  • 1/2 стручка чилі
  • 50 мл олії
  • Мелена паприка, перець, сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Картоплю помити, нарізати великими часточками вздовж.
  2. Почистити часник і кільцями нарубати приблизно половину стручка чилі.
  3. Щедро приправити сіллю, чорним меленим перцем, паприкою і олією, перемішати.
  4. Покласти все в рукав для запікання, стягнути по краях.
  5. На деку або в жароміцній формі відправити в розпечену духовку, запікати 30-40 хвилин при температурі 200°С.
  6. Розірвати пакет і готувати ще 10, щоб картопля підрум'янилась.

Картопля по-селянськи з м'ясом

Картопля по-селянськи з м'ясом

Час приготування:

  • 1.5 години

Складові:

  • 1-1.5 кг картоплі
  • 500-700 г м'яса (яловичини, телятини, свинини або курки)
  • 1 цибуля
  • 1-2 моркви
  • 1 ст.л. гірчиці в зернах
  • 3-4 ст.л. томатного соусу
  • Сіль, перець
  • Рослинна олія

Спосіб приготування:

  1. Картоплю почистити, нарізати кубиками або дольками.
  2. Цибулю і моркву почистити, нарізати невеликими шматочками.
  3. Обсмажити цибулю і моркву на олії до м'якості.
  4. М'ясо нарізати кубиками, обсмажити в окремій сковороді до золотистого кольору. Посолити, поперчити, за бажанням додати трохи соєвого соусу.
  5. Перемішати нарізану картоплю, м'ясо, цибулю, моркву, гірчицю і томатний соус. За бажанням ще раз приправити.
  6. Скласти все в рукав для запікання. Зав'язати кінці і готувати в розігрітій до 180°С духовці до м'якості картоплі. Він повинен легко протикати виделкою.
  7. Подавати картоплю з м'ясом гарячою.

Картопля по-селянськи в мультиварці

Картопля по-селянськи в мультиварці

Час приготування:

  • 50 хвилин

Складові:

  • 1 кг картоплі
  • 1 ч.л. петрушки
  • 1 ч.л. кропу
  • 1 ч.л. чебрецю
  • 4 зубчики часнику
  • 1-2 ч.л. солі
  • 4 ст.л. рослинної олії

Спосіб приготування:

  1. Картоплю нарізати скибочками на 6-8 частин, змішати з дрібно нарізаним часником, кропом, петрушкою, чебрецем, соняшниковою олією і сіллю.
  2. Все перемішати і викласти в чашу мультиварки.
  3. Поставити режим "Випічка" або "Мультиповар" на 125 °С і готувати картоплю по-селянськи 40 хвилин.

Картопля по-селянськи в мікрохвильовці

Картопля по-селянськи в мікрохвильовці

Час приготування:

  • 20 хвилин

Складові:

  • 3 картоплини
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 1 ст. л. приправи для картоплі
  • 3-4 ст. л. окропу
  • 1-2 зубчики часнику

Спосіб приготування:

  1. Картоплю добре вимити щіткою і дати обсохнути.
  2. Кожну картоплину розрізати на 8 шматочків, помістити в каструлю, призначену для приготування в мікрохвильовій печі. Всипати приправу для картоплі (в неї входить і сіль).
  3. Влити олію і добре перемішати картоплю. Влити трохи окропу.
  4. Помістити форму з картоплею в мікрохвильовку, готувати 10 хвилин при повній потужності.
  5. Готову гарячу картоплю по-селянськи змішати з подрібненим часником.
  6. Подавати картоплю, посипавши зеленню.

Картопля по-селянськи: рецепт з грибами і салом

Картопля по-селянськи з грибами і салом

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

  • 1 кг картоплі
  • 300 г грибів
  • 200-300 г сала
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Картоплю почистіть і помийте.
  2. Гриби помийте і обсушіть паперовим рушником.
  3. Для приготування страви вибирайте сковороду з товстим дном або чавунну. Печериці наріжте тонкими пластинами, обсмажте на сковороді в олії 7-8 хвилин до готовності. Трохи посоліть. Готові гриби перекладіть в тарілку.
  4. У цю ж сковороду викладіть нарізане шматочками сало і смажте до стану шкварок. Картоплю наріжте кубиками і промийте холодною водою від крохмалю. Потім загорніть в паперовий рушник, щоб прибрати зайву вологу.
  5. Викладіть підготовлену картоплю на сковороду. Смажте картоплю на сильному вогні, періодично помішуючи. Коли картопля буде готова, посоліть за смаком.
  6. Додайте смажені гриби і акуратно перемішайте.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом молодої картоплі з м'ясом. Крім цього, ми писали, як зробити картопляну запіканку з грибами і фаршем у мультиварці.