I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати картопляну запіканку в духовці: ТОП-5 рецептів

Рецепти картопляної запіканки з фото

Картопляна запіканка в духовці – це смачне, дуже ситне і доступне блюдо. Його можна не тільки приготувати на обід або вечерю, а й подати гостям за святковим столом.

Картопляну запіканку смачно їсти разом зі свіжими овочами, консервованим зеленим горошком, маринованими огірками або грибами. Її можна доповнити сметаною або натуральним йогуртом.

Реклама

Картопляна запіканка з фаршем

Запіканка з фаршем
Запіканка з фаршем

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

Реклама
  • 8 середніх картоплин
  • 2 моркви
  • 1 цибулини
  • 1-2 зубчики часнику
  • 500 г яловичого фаршу
  • 50 г вершкового масла
  • Трохи тертого сиру
  • Сіль, перець
  • Рослинна олія

Читайте також:

Спосіб приготування :

  1. Картоплю, моркву і часник відварити в підсоленій воді, злити рідину.
  2. Додати масло і розім'яти все пюре. Можна додати трохи молока, якщо пюре сухе.
  3. Фарш обсмажити, розбиваючи грудочки лопаткою. Додати подрібнену цибулю. Посолити, поперчити. Продовжувати смажити до готовності цибулі. Не пересушити.
  4. Духовку розігріти до 200 °С.
  5. У форму 15х22 викласти половину картопляно-морквяного пюре, потім фарш, а зверху – другу половину пюре.
  6. Посипати тертим сиром і розкласти зверху тонкі скибочки вершкового масла.
  7. Відправити в духовку на 15-20 хвилин. Для того, щоб зверху утворилася скоринка, в кінці можна включити режим гриля на кілька хвилин.

Дивіться відео, як зробити картопляну запіканку з рибою:

Реклама

Картопляна запіканка з м'ясом

Картопляна запіканка: рецепт
Картопляна запіканка: рецепт

Час приготування:

  • 1.5 години

Складові:

  • 700 г картоплі
  • 100 г сметани
  • 3 яйця
  • 650 г яловичого фаршу
  • 200 г ріпчастої цибулі
  • 200 г томатів у власному соку
  • 15 г часнику
  • 5 г розмарину
  • 50 г вершкового масла
  • Мускатний горіх – щіпка
  • Чорний перець, сіль
  • Рослинна олія

Спосіб приготування:

  1. Готуємо картопляну частину. Відварюємо картоплю, розминаємо її і змішуємо зі сметаною. Додаємо яйця, вершкове масло, щіпку мускатного горіха, чорний перець і сіль.
  2. Для м'ясної частини цибулю і часник ріжемо дрібно, складаємо окремо.
  3. Томати у власному соку дрібно рубаємо.
  4. На рослинній олії обсмажуємо цибулю до рум'яного кольору, ближче до кінця додаємо часник, і вже через хвилину кладемо туди ж фарш.
  5. Добре обсмажуємо, після чого додаємо томати, сіль, перець і подрібнений розмарин.
  6. Злегка уварюємо соус, щоб він став густіше, але важливо не перестаратися, щоб не згорів.
  7. Беремо глибоку форму, змащуємо її маслом, на дно викладаємо третину картопляного пюре тонким шаром, поверх викладаємо м'ясну начинку, а зверху – решту картоплі.
  8. Запіканку відправляємо в піч, нагріту до 180 ° C, на 20-25 хвилин. Критерієм буде рівна рум'яна кірочка.
  9. Даємо трохи охолонути, нарізаємо на великі шматки, подаємо зі сметаною або без.

Картопляна запіканка з грибами

Запіканка з грибів та картоплі
Запіканка з грибів та картоплі

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 500 г картоплі, тонко нарізаного
  • 150 г молока
  • 5 ст.л білого вина
  • Сіль, перець – за смаком
  • 2 ст.л вершкового масла
  • 2 зубчики часнику і 2 ст.л рослинної олії
  • 300 г печериць
  • 100 г тертого сиру

Спосіб приготування:

  1. Нагріти духовку 210 °С, змастити маслом форму для запіканки.
  2. Змішати нарізану картоплю, молоко, вино, сіль і перець.
  3. Закип'ятити в каструлі і варити, помішуючи, поки готуються гриби.
  4. Нагріти масло і обсмажити часник, потім додати гриби і готувати приблизно три хвилини, помішуючи.
  5. Потім з'єднати гриби з картоплею і молоком і вилити все в форму. Запікати 35-45 хвилин. Через 15-20 хвилин від початку приготування посипати запіканку тертим сиром.

Картопляна запіканка з сиром

Запіканка з картоплі
Запіканка з картоплі

Час приготування:

  • 1 година 40 хвилин

Складові:

  • 4 столові ложки вершкового масла плюс для змащування форми
  • 5-6 середніх картоплин
  • 1 чайна ложка солі або за смаком
  • Мелений чорний перець
  • 4 зубчики часнику, дрібно нарізаного
  • 1 середня цибулина, нарізана дрібними кубиками
  • 225 г сиру кімнатної температури
  • 1 чашка вершків
  • 2 столові ложки рубленого свіжого розмарину
  • 3 стебла зеленої цибулі, тонко нарізані
  • 1 чашка тертого пармезану

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 °С. Змастіть маслом форму 20х30 см.
  2. Наріжте картоплю дуже тонко. Покладіть її в форму для випічки і посипте 1/2 чайної ложки солі і невеликою кількістю перцю.
  3. У великій сковороді на середньому вогні розтопіть вершкове масло. Додайте часник і цибулю і смажте до прозорості, періодично помішуючи, близько 5 хвилин.
  4. Додайте вершковий сир і готуйте до однорідності, приблизно 3 хвилини. Додайте 1/2 чайної ложки солі і трохи перцю. Спробуйте і додайте спеції на свій смак.
  5. Додайте розмарин і зелену цибулю, перемішайте. Нарешті, вмішати 1/2 чашки тертого пармезану.
  6. Вилийте вершкову суміш поверх картоплі. Посипте залишками пармезану і запікайте до золотисто-коричневого кольору і бульбашок, не менше години.
  7. Дайте постояти 10 хвилин перед подачею на стіл.

Запіканка з картопляного пюре

Запіканка з пюре
Запіканка з пюре

Час приготування:

  • 1.5 години

Складові:

  • 600 г гарбуза
  • 1 кг картоплі
  • 1 цибулина
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 100 мл молока
  • 50 г масла
  • 120 г бекону
  • 100 г копченого чеддеру
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Картоплю, гарбуз і цибулю почистити.
  2. Картоплю нарізати великими шматочками і відварити в підсоленій воді до м'якості. Злити рідину, додати вершкове масло і підігріте молоко, розім'яти в пюре.
  3. Гарбуз і цибулю довільно нарізати, тушкувати на розігрітій з олією сковороді до м'якості. Посолити. Збити за допомогою блендера.
  4. Бекон нарізати невеликими шматочками і обсмажити до золотистого кольору.
  5. Сир натерти на тертці.
  6. Перемішати картопляне і гарбузове пюре і сир, залишивши частину чеддера для посипання. Викласти половину пюре в нероз'ємну жароміцних форму, зверху розкласти бекон і пюре, що залишилося.
  7. Посипати тертим сиром і запікати в розігрітій до 180 °С духовці, поки не з'явиться золотава скоринка.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати запіканку з кабачків з помідорами. Сьогодні.Lifestyle також писали, як запекти кольорову капусту з сиром і вершками .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти