Як приготувати ідеальний грибний паштет

28 вересня 2020, 19:11
Паштет із грибів – апетитна осіння закуска

Паштет з грибами

Осінь – головний сезон грибів. Але якщо вам ніколи шукати лісові гриби, можна назбирати печериць в супермаркеті вже зараз і зробити чудовий грибний паштет. Не забудьте купити свіжий бородинський хліб або хрусткий багет для подачі.

Рецепт кращого грибного паштету

Реклама

Паштет з грибами

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 95 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 700 г печериць
  • 2 цибулини
  • 100 мл рослинної олії
  • 50 г вершкового масла
  • 200 мл вершків жирністю 33%
  • 200 г білого хліба
  • 100 мл молока
  • Сіль, перець – за смаком

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Печериці та цибулю нарізати кубиками.
  2. Скласти у велику сковороду і обсмажити на олії до напівготовності. Додати вершкове масло, посолити і поперчити, ретельно перемішати.
  3. Влити вершки. Готувати до тих пір, поки не випарується вся рідина.
  4. Залити хліб молоком і залишити на кілька хвилин.
  5. Скласти гриби з цибулею і розмочений хліб в блендер і зробити пюре.
  6. Викласти готовий паштет в скляну банку і як слід охолодити.

Як подавати закуску

Подавати грибний паштет на тостах або на тонких шматочках бородинського хліба.

Дивіться відео, як приготувати грибний суп:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами осінніх страв з грибів, а також писали, як приготувати мариновані гриби на зиму.