Як приготувати гуляш з телятини по-угорськи

11 січня 2020, 15:54
Гуляш по-угорськи без картоплі

Венгерський гуляш з телятини

Для приготування справжнього угорського гуляшу слід брати вирізку, м'якоть задньої ноги або лопатку. Якщо ви не хочете варити гарнір, додайте в гуляш 2-3 нарізані картоплини за півгодини до кінця приготування.

Дивіться відео, як вибрати якісне м'ясо:

Реклама

Читайте також:

Гуляш з телятини по-угорськи

Реклама

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

  • 165 ккал

Інгредієнти:

Реклама
  • Телятина – 800 г
  • Окріп – 150-200 мл
  • Вершкове масло – 50 г
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Паприка – 1 ст. л.
  • Томатна паста – 1 ст. л.
  • Борошно – 1 ст. л.
  • Лимон – 1 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Часник – 1 зубчик
  • Перець чилі – 1/3 стручка
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Розігріти на середньому вогні велику глибоку сковороду, розтопити в ній вершкове масло.
  2. Очистити від лушпиння та дрібно нарізати ріпчасту цибулю. Відправити його на сковороду і, помішуючи, обсмажити до золотистого кольору.
  3. Додати до цибулі паприку і часник, пропущений через прес.
  4. Лимон натерти на дрібній тертці – отриману цедру додати до цибулі і часнику. Туди ж вичавити сік з лимона. Продовжити обсмажувати.
  5. Налити в сковороду окріп і додати томатну пасту. Отриманий соус добре перемішати.
  6. Телятину нарізати шматочками середнього розміру і викласти в соус. Якщо потрібно – додати окріп, щоб соус повністю покрив м'ясо. Посолити і тушкувати під кришкою протягом 1 години.
  7. У мисочці змішати сметану з борошном і додати до м'яса. Туди ж відправити лавровий лист і дрібно нарізаний перець чилі. Тушкувати ще 20-30 хвилин.

Як подавати гуляш

Подавайте гуляш гарячим разом з картопляним пюре, макаронами або відвареним рисом. За бажанням блюдо можна посипати подрібненою зеленню.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати угорські млинчики Гунделя .