Як приготувати дріжджовий пиріг з полуницею

5 червня 2019, 12:20
Рецепт закритого пирога з полуничною начинкою

Пиріг полуничний дріжджовий

Дріжджовий пиріг з полуницею стане прекрасним десертом для домашнього чаювання. Ви можете замінити полуницю іншими ягодами або фруктами або зробити начинку асорті. Розріжте пиріг тільки через 3-4 години після випічки, щоб начинка встигла загуснути і не розтеклася. 

Дивіться відео, як приготувати домашнє вино з полуниці:

Реклама

Пиріг з полуницею з дріжджового тіста

Інгредієнти:

Реклама

Для опари:

  • 15 г дріжджів
  • 150 г пшеничного борошна
  • 150 мл молока

Читайте також:

Для тіста:

Реклама
  • 350 г пшеничного борошна
  • 175 мл молока
  • 2 яйця
  • 1 яєчний жовток
  • 50 г цукру
  • 2 г солі
  • 125 г вершкового масла

Для начинки:

  • 500 г свіжої або замороженої полуниці
  • 150 г цукру
  • цедра 1 апельсина
  • 30 г ягідного джему

Рецепт приготування:

  1. Для опари розчиніть дріжджі в молоці, змішайте з борошном, накрийте кришкою і залиште для бродіння на 1 годину.
  2. Ягоди помийте і обсушіть, видаліть плодоніжки. Замороженій полуниці дайте відтанути в друшляку.
  3. Перекладіть опару в чашу міксера, додайте інші інгредієнти і замісіть гладке, м'яке тісто. Перекладіть його в злегка змащену олією миску, накрийте плівкою або кришкою і залиште в теплі на 1 годину.
  4. Перекладіть тісто на присипану борошном робочу поверхню і розділіть на дві нерівні частини.
  5. Змастіть дно і бортики форми діаметром 28-30 см вершковим маслом. Викладіть більшу частину тіста, розподіліть руками. Накрийте плівкою і залиште для вистоювання на 45-60 хвилин.
  6. Меншу частину тіста розкачати в прямокутник завтовшки 5 мм, наріжте смужки завширшки 5-7 мм і на папері або змащеній маслом плівці, сформуйте решітку. Прикрийте плівкою і дайте розстоятися.
  7. Розігрійте духовку до 190 градусів.
  8. Цукор розітріть з апельсиновою цедрою. Змастіть нижню частину тіста джемом. Викладіть на джем полуницю, посипте цукром і накрийте решіткою. Закріпіть кінці решітки. Змастіть поверхню пирога злегка збитим яйцем і поставте в духовку.
  9. Випікайте пиріг 40-50 хвилин, поки поверхня не стане золотистою. Нижній шар тіста повинен повністю пропектися.
  10. Готовий пиріг остудіть на решітці в формі 10-15 хвилин, потім дістаньте з форми і охолодіть до кімнатної температури.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом полуничного тарта з пісочного тіста. "Сьогодні" також писали, як приготувати полуничний пиріг в мультиварці.