Пиріг полуничний дріжджовий
Дріжджовий пиріг з полуницею стане прекрасним десертом для домашнього чаювання. Ви можете замінити полуницю іншими ягодами або фруктами або зробити начинку асорті. Розріжте пиріг тільки через 3-4 години після випічки, щоб начинка встигла загуснути і не розтеклася.
Дивіться відео, як приготувати домашнє вино з полуниці:
Пиріг з полуницею з дріжджового тіста
Інгредієнти:
Для опари:
- 15 г дріжджів
- 150 г пшеничного борошна
- 150 мл молока
Читайте також:
Для тіста:
- 350 г пшеничного борошна
- 175 мл молока
- 2 яйця
- 1 яєчний жовток
- 50 г цукру
- 2 г солі
- 125 г вершкового масла
Для начинки:
- 500 г свіжої або замороженої полуниці
- 150 г цукру
- цедра 1 апельсина
- 30 г ягідного джему
Рецепт приготування:
- Для опари розчиніть дріжджі в молоці, змішайте з борошном, накрийте кришкою і залиште для бродіння на 1 годину.
- Ягоди помийте і обсушіть, видаліть плодоніжки. Замороженій полуниці дайте відтанути в друшляку.
- Перекладіть опару в чашу міксера, додайте інші інгредієнти і замісіть гладке, м'яке тісто. Перекладіть його в злегка змащену олією миску, накрийте плівкою або кришкою і залиште в теплі на 1 годину.
- Перекладіть тісто на присипану борошном робочу поверхню і розділіть на дві нерівні частини.
- Змастіть дно і бортики форми діаметром 28-30 см вершковим маслом. Викладіть більшу частину тіста, розподіліть руками. Накрийте плівкою і залиште для вистоювання на 45-60 хвилин.
- Меншу частину тіста розкачати в прямокутник завтовшки 5 мм, наріжте смужки завширшки 5-7 мм і на папері або змащеній маслом плівці, сформуйте решітку. Прикрийте плівкою і дайте розстоятися.
- Розігрійте духовку до 190 градусів.
- Цукор розітріть з апельсиновою цедрою. Змастіть нижню частину тіста джемом. Викладіть на джем полуницю, посипте цукром і накрийте решіткою. Закріпіть кінці решітки. Змастіть поверхню пирога злегка збитим яйцем і поставте в духовку.
- Випікайте пиріг 40-50 хвилин, поки поверхня не стане золотистою. Нижній шар тіста повинен повністю пропектися.
- Готовий пиріг остудіть на решітці в формі 10-15 хвилин, потім дістаньте з форми і охолодіть до кімнатної температури.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом полуничного тарта з пісочного тіста. "Сьогодні" також писали, як приготувати полуничний пиріг в мультиварці.