Сезон полуниці вже почався! Якщо вам набридло їсти ягоди просто так, ви можете додати їх у пиріг. Ми рекомендуємо простий рецепт пирога з полуницею на кефірі – він готується буквально за лічені хвилини, і виходить дуже смачним і м'яким.
Дивіться відео, як приготувати полуничне вино:
Полуничний пиріг на кефірі
Інгредієнти:
- Борошно – 200 г
- Цукор – 200 г
- Кефір – 100 г
- Пекарський порошок – 1 ч.л.
- Масло вершкове – 6 ст.л.
- Яйце – 1 шт.
- Ванільний екстракт – 1 ч.л.
- Полуниця – 100 г
Рецепт приготування:
- Змішати борошно з цукром і розпушувачем.
- Потім додати масло кімнатної температури, зробити крихту за допомогою пальців або міксером.
- Потім додати яйце, кефір і ваніль. Перемішати до однорідності.
- Викласти тісто у форму для запікання.
- Прикрасити ягодами (великі потрібно нарізати) і відправити запікатися до розігрітої до 180 градусів духовки на 20-30 хвилин.
- Коли пиріг стане золотистим зверху, перевірити його готовність зубочисткою.
- Дістати з духовки, остудити і посипати цукровою пудрою.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати шарлотку в мультиварці. "Сьогодні" також ділилися рецептом полуничного пирога з сиром.
Читайте також: