Як зробити томатний сік на зиму: три кращих рецепта

18 червня 2020, 10:25
Рецепти томатного соку на зиму в домашніх умовах

Томатний сік на зиму можна легко приготувати на власній кухні, дотримуючись правил безпечної консервації. Для цього вам знадобляться стиглі і солодкі помідори. Смачна заготовка вийде не тільки з червоних, але і з жовтих або рожевих томатів.

Домашній томатний сік на зиму можна готувати з м'якоттю і без, а також додавати в нього різні приправи і спеції: часник, базилік, кріп, гострий і болгарський перець, оцет або лавровий лист. При правильному зберіганні в соку збережуться всі корисні властивості овочів.

Реклама

Томатний сік на зиму з м'якоттю

сік томатний / Фото: Pexels

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

Реклама
  • 1,2 кг помідорів
  • 2 ч.л. солі

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Стиглі помідори ретельно помити, відкинути на друшляк і опустити на 1-2 хвилини в каструлю з киплячою водою.
  2. Після цього дістати томати і опустити їх в каструлю з холодною водою, також на 1-2 хвилини. Зняти шкірку.
  3. Використовуючи дерев'яний ложку, протерти очищені помідори через сито в емальований або скляний посуд.
  4. Процідити сік через складену в декілька шарів марлю, додати сіль. Банки для соку добре помити і простерилізувати.
  5. Розлити томатний сік по банках, накрити прокип'яченими металевими кришками і стерилізувати банки з соком. Час стерилізації змінюється в залежності від обсягу банки, чим обсяг більше, тим довше доведеться стерилізувати.
  6. Закатати гарячі банки з томатним соком кришками і перевернути догори дном до повного охолодження.

Дивіться відео, як зробити повидло з помідорів:

Реклама

Томатний сік домашній без стерилізації на зиму

Рецепт томатного соку

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 1 кг помідорів
  • 2.5 г солі

Спосіб приготування:

  1. Помідори помити, на поверхні шкірки зробити хрестоподібний надріз. Обдати томати окропом, а потім – крижаною водою. Зняти шкірку і розрізати м'якоть на четвертинки.
  2. Потім подрібнити помідори за допомогою блендера або пропустити через м'ясорубку. Отриману томатну масу поставити на вогонь, додати сіль і довести до кипіння. Варити сік протягом 20 хвилин, знімаючи піну.
  3. Банки стерилізувати, кришки обдати окропом. У підготовлені банки налити киплячий томатний сік, закатати підготовленими кришками, перевернути догори дном, укутати в теплий плед і залишити на добу.
  4. Зберігати заготовки в погребі чи в коморі.

Солодкий томатний сік на зиму

Томатний сік: рецепт

Час приготування:

  • 40 хвилин

Складові:

  • 5 кг помідорів
  • 4 ст.л. цукру
  • 2 ст.л. кухонної солі без гірки

Спосіб приготування:

  1. Помідори помити і пропустити через соковижималку. Додатково вичавити макуху через кілька шарів марлі.
  2. Налити отриманий сік у велику каструлю. Додати на кожен літр соку 1 ст.л. цукру і 1 ч.л. солі.
  3. Помішуючи, довести томатний сік до кипіння. Варити 5-6 хвилин. Спробувати, за бажанням додати більше цукру або солі.
  4. Розлити киплячий томатний сік в підготовлені банки, не доходячи до країв посуду кілька сантиметрів.
  5. Відразу ж герметично закрити банки прокип'яченими кришками.
  6. Перевернути банки догори дном і накрити пледом. Залишити до повного охолодження.
  7. Зберігати в сухому прохолодному приміщенні далеко від сонячних променів.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати помідори у власному соку . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами лечо на зиму .