Як приготувати домашнє вино з винограду

22 серпня 2020, 14:58
Рецепт приготування домашнього вина

Любителі вина тепер можуть насолодитися віртуальною дегустацією вин в Аргентині

Не знаєте, як зробити домашнє вино з винограду? Для цього потрібно зняти ягоди з грон, розчавити їх і перелити отриманий сік в скляні бутлі. Там він повинен перебродити протягом декількох місяців.

Збирати виноград для приготування вина бажано після того, як зійде ранкова роса, але не в спекотний день. Якщо пройшов дощ, потрібно буде два-три дні почекати, інакше вино вийде менш цукристе. Виноград повинен бути стиглим, але без гнилі.

Реклама

Домашнє виноградне вино

Любителі вина тепер можуть насолодитися віртуальною дегустацією вин в Аргентині

Час приготування:

Реклама
  • 2-4 місяці

Складові:

  • Свіжий виноград – 5 кг
  • Цукор – 3 кг
  • Кип'ячена вода – 12 л

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Ретельно відібрати виноградини, відокремлюючи їх від гілочок, після чого відразу ж розчавити (для цього можна використовувати звичайний прес для картоплі). Причому тиснути потрібно ретельно, так, щоб лопнула кожна виноградина.
  2. Після того, як це буде зроблено, процідити отриманий сік і розлити його по скляних пляшках. Наповнювати потрібно не до країв, а приблизно на дві третини.
  3. Бутлі закрити пластиковою кришкою, в якій заздалегідь потрібно зробити отвір і вставити трубку. Трубки продути і опустити в ємності з водою. Запечатати кришки по краю пластиліном або воском.
  4. Після чого поставити бутлі на 2-3 місяці в льох, де буде підтримуватися температура близько 5 °С. Якщо ж такої можливості немає, і бутлі стоять в більш теплому місці, то їх треба заповнювати не більше ніж на половину. За цей час треба регулярно перевіряти стан майбутнього вина: вода, в яку будуть опущені трубки, повинна злегка булькати, також її треба періодично міняти.
  5. Через 2-3 місяці у вас вийде 12 літрів сухого домашнього вина. Якщо ви хочете отримати більш солодкий напій, то потрібно перелити його з бутлів в більші ємності. Робити це треба акуратно, намагаючись не розтрусити напій. Стежити, щоб мутний осад при цьому залишився на дні.
  6. На кожен літр вина додати 100-150 г цукру і ретельно розмішати, поки він не розчиниться. Додавати цукор потрібно потроху, щоб зрозуміти, який смак вина вам більше подобається.

Як зберігати домашнє вино

Бутлі, в яких воно було до цього, вимити, висушити і перелити вино назад. Закупорити і залишите ще на місяць. Так вийде солодке (або напівсолодке, це залежить від того, скільки цукру ви додали) вино.

Дивіться відео, як легко відкрити вино і шампанське:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом вина з ожини. Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити вино з абрикосів.