Як приготувати буженину з журавлинним соусом

21 грудня 2018, 14:16
Свинина з ягідним соусом – чудовий рецепт на Новий рік та Різдво

Запечена свинина в духовці  – традиційна святкова страва в багатьох країнах світу. Вона хороша сама по собі, але з кисло-солодким журавлинним соусом набуває нових відтінків смаку.

 Буженина з журавлинним соусом 

Реклама

Інгредієнти (4-6 порцій):

  •  Свинина духова (окіст/шия) – від 1 кг
  • Часник – 4-5 зубчиків
  • Гірчиця – 50 г
  • Картопля молода дрібна – 1 кг
  • Розмарин – 3 гілочки
  • Часник – 3 зубчики
  • Олія рослинна
  • сіль

Для соусу 

  • Журавлина заморожена – 200 г
  • Цукор – 90 г
  • Вода – 50 мл

Рецепт приготування: 

Реклама
  1. Свинину нашпигувати часником, обмазати гірчицею і загорнути в 2-3 шари фольги.
  2. Картоплю викласти поруч в ванночку з фольги, посипати зверху дрібно нарізаним часником, листочками розмарину і полити олією.
  3. Запікати свинину та картоплю до готовності (від 1 години) при температурі 180-200 ° С.
  4. Важливо не перетримати свинину, а щоб вона залишилася трохи рожевою всередині, але ні в якому разі не сирою.
  5. Журавлину і цукор скласти в сотейник, довести до кипіння і варити 15 хвилин на повільному вогні.
  6. Розрізати свинину на шматочки, покласти поруч картоплю та полити соусом.

Нагадаємо, раніше сайт "Сьогодні" ділився рецептом свинини з яблуками і шавлією від Джеймі Олівера. Ми також писали, як приготувати стейки з розмарином від Даші Малахової. 

Дивіться відео, як вибрати безпечне і свіже м'ясо: