Буженина – это мясо, чаще всего свинина или телятина, запеченное в духовке одним куском. высо
Буженина – це м'ясо, найчастіше свинина або телятина, запечене в духовці одним шматком. Для приготування буженини підходить тільки безкісткове м'яс о високої якості, найкраще вирізка, окіст або лопаточна частина.
Буженина в духовці
Інгредієнти:
- 1 кг свинини (корувальна частина, крижі)
- 2 зубчики часнику
- 1 ч.л. американської гірчиці
- 1 ч.л. французької гірчиці
- сіль
- спеції за смаком (майоран, орегано, суміш мелених перців, хмелі-сунелі)
Рецепт приготування:
1. Розігріти духовку до 200 С.
2. Свинину помити і обсушити. Зробити гострим ножем проколи по всій поверхні.
3. Очищені зубчики часнику розрізати на 4-5 шматочків і нашпигувати ними м'ясо.
4. Змішати гірчицю двох видів, сіль і спеції. Обмазати м'ясо пряною гірчицею і залишити маринуватися на 1-2 години.
5. Потім загорнути свинину в два шари фольги.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
6. У невелике деко налити приблизно півсклянки води і покласти в нього м'ясо.
7. Поставити м'ясо до духовки на 45-60 хвилин. Якщо під час запікання вода випарується з дека – підлити ще трохи.
8. Ближче до кінця приготування можна акуратно через фольгу проткнути свинину гострим тонким ножем, тоді стане зрозуміло, чи готове воно.
9. Готову буженину можна їсти як в теплому, так і в холодному вигляді. На гарнір підійдуть тушковані або мариновані овочі.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом буженини, запеченої з морквою і часником.