Як приготувати брауні: три незвичайні рецепти шоколадної випічки

5 жовтня 2020, 11:55
Кращі рецепти брауні з фото

Брауні з 3 інгредієнтів

Брауні – традиційна американська випічка з гірким шоколадом. У ці тістечка часто додають наповнювачі: шматочки шоколаду, горіхи, іриски, а також різні фрукти і ягоди.

Головний секрет – не перетримати брауні в духовці. Так вони будуть залишатися м'якими і злегка тягучими.

Реклама

Брауні з нутелою

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 400 г банка нутели або іншої шоколадно-горіхової пасти
  • 3 середніх яйця, злегка збитих
  • 115 г борошна

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Розігрійте духовку до 180 ºC і застеліть квадратну форму для випічки зі стороною 20,5 см пергаментом.
  2. Викладіть нутелу в миску. Додайте яйця і перемішайте з допомогою дерев'яної ложки. Суміш повинна стати однорідною і блискучою.
  3. Вмішайте борошно, потім викладіть у форму і розрівняйте. Випікайте 15-18 хвилин. Тісто має "схопитися" і злегка пружинити при натисканні.
  4. Перед тим, як нарізати і подавати на стіл, повністю охолодіть брауні в формі.
  5. Зберігайте в герметичному контейнері при кімнатній температурі до 3 днів.

Брауні з чорного шоколаду з малиною

Брауні з чорного шоколаду з малиною

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 200 г вершкового масла
  • 200 г чорного шоколаду (56% какао і більше)
  • 200 г цукру
  • 3 яйця
  • 100 г борошна
  • 40 г какао-порошку
  • 1 склянка малини

Дивіться відео, як приготувати брауні з буряком:

Спосіб приготування:

  1. Форму розміром 20 х 30 см змастіть маслом і застеліть пергаментним папером.
  2. Розігрійте духовку до 170 °С.
  3. У сотейнику з товстим дном розтопіть вершкове масло, порізане на шматочки, і поламаний на шматки шоколад. Поставте на помірний вогонь і розтопіть, періодично помішуючи.
  4. У глибокій мисці збийте яйця і цукор до пишної білої маси. Влийте шоколадно-масляну суміш, ще раз збийте.
  5. Всипте борошно і какао, перемішайте до однорідності.
  6. Вилийте тісто у форму, розрівняйте. Зверху викладіть малину.
  7. Поставте форму з тістом в розігріту духовку. Випікайте 45-50 хвилин.

Брауні з арахісовим маслом

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 225 г арахісового масла
  • 200 г темного шоколаду, нарізаного
  • 280 г коричневого цукру
  • 3 середніх яйця
  • 100 г борошна, що саме підходить

Спосіб приготування:

  1. Відокремте по 50 г шоколаду і арахісового масла.
  2. У сковороді змішайте цукор, арахісове масло і шматочки шоколаду. Розтопіть на повільному вогні. Зніміть з плити, по одному додайте яйця, кожен раз перемішуючи.
  3. Всипте борошно, перемішайте. Форму для випічки 20х20 см застеліть пергаментним папером і викладіть тісто.
  4. Арахісове масло розтопіть в мікрохвильовці і полийте ним брауні. Якщо масло дуже густе, потрібно просто його розкришити і втиснути шматочки в тісто.
  5. Відправте в розігріту до 180 °С духовку на 30-35 хвилин.
  6. Дістаньте брауні з духовки і полийте розтопленим шоколадом. Перед подачею остудіть в холодильнику і розріжте на квадрати.

Порада: Якщо у вас немає борошна, що саме підходить, додайте в звичайне чайну ложку розпушувача.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом брауні з горіхами, а також писали, як зробити брауні смачніше.