Брауні – традиційна американська випічка з шоколадом . У ці тістечка часто додають наповнювачі: шматочки шоколаду, горіхи, іриски, а також різні фрукти і ягоди. Ми розповімо, як приготувати брауні з горіхами пекан.
Дивіться відео, як зробити шоколадні тістечка без цукру:
Брауні з горіхами
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 501 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 150 г горіхів пекан або волоських
- 370 г вершкового масла
- 340 г темного шоколаду
- 30 г молочного шоколаду
- 4 яйця
- 3 жовтки
- 360 г коричневого цукру
- 120 г цукрової пудри
- 25 г цукру
- 3 столові ложки цукрового сиропу
- 1 чайна ложка ванільного екстракту
- 3/4 чайної ложки солі
- 190 г борошна
Спосіб приготування:
- Розігріваємо духовку до 150 ºС, встановлюємо деко в середині духової шафи.
- Горіхи розкидаємо по всій площі листа і обсмажуємо протягом 10 хвилин. Поки горіхи гарячі, додаємо дві столові ложки вершкового масла. Коли горіхи охолонуть, рубаємо їх і відставляємо в сторону.
- Форму (33х23х5 см) застелити папером для випічки, змастити маслом.
- Вершкове масло, що залишилося, і шоколад з'єднуємо в мисці і розтоплюємо на водяній бані. У нас повинна вийти однорідна маса. Залишимо її остигати.
- У великій мисці змішуємо яйця, жовтки, коричневий цукор, цукрову пудру, білий цукор, цукровий сироп, ванільний екстракт і сіль.
- Вручну, невеликою кількістю рухів змішуємо разом яєчну і шоколадну маси. Потім додаємо борошно, горіхи. Виливаємо тісто в підготовлену форму, випікаємо в духовці близько години.
- Повністю охолоджуємо і витягаємо брауні з форми. Це легко зробити, потягнувши за краї паперу для випічки. Брауні загортаємо в харчову плівку і залишаємо в холодильнику на ніч.
Як подавати брауні
Викладаємо брауні на обробну дошку, видаляємо папір для випічки і нарізаємо на порції. Кожен шматочок можна загорнути в харчову плівку і зберігати в холодильнику. Перед подачею брауні можна полити шоколадним і карамельним соусами, посипати подрібненими горіхами.
Нагадаємо, раніше "Сьогодні" ділилися рецептом шоколадного пирога з сиром і бананами .