Як приготувати борщ з м'ясом у мультиварці: покроковий рецепт

24 лютого 2021, 11:30
Це набагато швидше і не менш смачно

Попри величезну кількість страв, цікавих рецептів, без борщу нам нікуди. Він ніби генетично прописаний у нашому житті. Його можна готувати зі свининою або яловичиною, легший варіант – борщ з куркою. У кожного є свої технологія і секретні інгредієнти. А що робити, коли часу обмаль, дуже хочеться борщу і є мультиварка? Брати і готувати. І якщо ви думаєте – борщ не терпить побутової техніки, то дарма. Борщ у мультиварці є не менш смачним. Головне – знати рецепт.

Борщ з м'ясом у мультиварці

Реклама
Фото: instagram.com/ulia_shepel/

Інгредієнти

  • Свинина на реберцях – 300 г
  • Вода – 2 л
  • Капуста свіжа – 200 г
  • Буряк – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Помідори свіжі або в томаті – 2 шт.
  • Масло топлене – 1 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Сік половини лимона
  • Спеції (за бажанням)
  • Зелень
  • Сіль

Читайте також:

Рецепт приготування

Реклама
  1. Буряк, моркву та цибулю очистити.
  2. Моркву й буряк натерти на крупній тертці, цибулю подрібнити ножем.
  3. Капусту тонко нашаткувати, помідори нарізати брусочками, часник пропустити через прес.
  4. Потім додати в каструльку масло, моркву та цибулю.
  5. Обсмажити овочі в режимі "Смаження" або "Випічка", помішуючи силіконовою лопаткою. Кришка має бути відкритою. На це треба приблизно 5 хвилин.
  6. Потім додати свинячі реберця, помідори і продовжувати смажити ще 5 хвилин.
  7. Викласти половину буряка, капусту, картоплю, цукор. Посолити і залити гарячою водою з чайника.
  8. Потім увімкнути режим "Тушкування" на 1 годину. Закрити кришку мультиварки.
  9. Тим часом другу частину буряка залити склянкою окропу, додати лимонний сік і довести до кипіння.
  10. У готовий борщ вилити проціджений буряковий відвар.
  11. Додати часник, приправи і нарізану зелень.
  12. Перекласти мультиварку в режим "Підігрів" і залишити на 10 хвилин.
  13. Відокремити м'ясо від кісток. Шматочки м'яса повернути в борщ, кістки викинути.
  14. Подавати готову стравуа разом зі сметаною і чорним хлібом.

Тут дізнаєтеся, як смачно посмажити м'ясо за порадами шеф-кухаря.