Як приготувати біфштекс з яловичини з винним соусом

15 лютого 2020, 12:08
Рецепт святкового біфштекса з соусом з червоного вина

Біфштекс з винним соусом

Родина біфштекса – Англія . У перекладі з англійської мови "beef steak" означає "шматок яловичини". Рецепт приготування справжнього біфштекса не складний, але вимагає дотримання декількох дуже важливих правил, без яких не вийде соковитого і ароматного страви.

Дивіться відео, як приготувати яловичину по-бургундські:

Реклама

Читайте також:

Біфштекс з яловичини з вином

Реклама

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 384 ккал

Інгредієнти:

Реклама
  • 2 шматки яловичої вирізки по 180-200 г
  • 2 cт. л. оливкового масла
  • 80 г вершкового масла
  • 0,5 склянки червоного сухого вина
  • Чорний мелений перець
  • 4-6 зубчиків часнику (очищати їх не треба)
  • Розмарин і сіль за смаком

Спосіб приготування:

  1. Порційні шматки м'яса обмити холодною водою і обсушити. Натерти м'ясо перцем, травами і сіллю.
  2. У сковороді (краще всього – в чавунної) розігріти оливкову або вершкове масло і на сильному вогні обсмажити м'ясо з обох сторін по 1 хвилині.
  3. Зменшити вогонь до мінімуму і смажити з кожного боку ще 7-8 хвилин.
  4. Готове м'ясо покласти на гарячу тарілку.
  5. Вилити в сковороду, в якій смажилося м'ясо, вино і викласти неочищені зубчики часнику, на сильному вогні довести до кипіння.
  6. Добре перемішати соус і залити ним м'ясо.

Як подавати біфштекс

Подавайте м'ясо гарячим разом з картопляним пюре, запеченими овочами і салатом.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати стейк ті-бон .