Ірландська кухня досить проста, а основне місце в ній займають м'ясні та рибні страви з картопляним гарніром.
Дивіться відео, як приготувати яловичину по-бургундські:
Знаменита ірландська печеня з яловичини з пивом і овочами – ідеальна страва для зими. Вона смачна, ситна і відмінно зігріває.
Ірландське рагу з яловичини
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 468 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1,5 кг м'яса
- 1,5 картоплі
- 6 зубців часнику
- 400 мл темного пива
- 3 склянки бульйону
- 300 г консервованих томатів
- 100 г кореня селери
- 2 цибулини
- 1 ст. ложка цукру
- 2 ст. ложки чебрецю
- Трохи вустерського соусу
- 2 лаврові листки
- 50 г оливкової олії
- 2 ст. ложки вершкового масла
- 2 морквини
- Перець
- Сіль
- 2 ст. ложки петрушки
Спосіб приготування:
- Помийте м'ясо, обсушити, наріжте його невеликими шматками. Обсмажте на розігрітій сковороді невеликими порціями. Окремо посмажте моркву, цибуля, корінь селери.
- Коли овочі стануть м'яким, покладіть консервовані томати, подрібнені зубки часнику, чебрець, влийте вустерский соус. Додайте шматочки м'яса, влийте гарячі пиво і бульйон.
- Поперчіть, посоліть, всипте цукор, покладіть лавровий лист. Тушкуйте рагу на маленькому вогні 1-1,5 години. В кінці додайте обсмажену картоплю, зелень.
Корисна порада
У ірландське рагу можна покласти гарбуз, брюссельську капусту, квасолю.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати ідеальний стейк з яловичини . Крім цього, "Сьогодні" писали, як приготувати печеню з яловичини по-ірландськи під кришечкою з тіста.