Як правильно варити макарони на плиті й мультиварці

16 лютого 2021, 13:22
Дізнаємося, як зробити так, щоб вони не злипалися і не прилипали до каструлі

Здавалося б, що приготувати макарони – це простіше простого. Тим паче правила варіння вказані на упаковці. Але часто буває так, що результат засмучує. Вони часто злипаються, розвалюються і прилипають до каструлі. Чим викликають подив навіть у досвідчених господинь. Звісно, вихід є: якщо макарони не стали самостійною стравою, їх можна кинути на сковороду, підігріти і приготувати смачний зимовий салат, наприклад, із шинкою. Але що робити, коли хотілося з'їсти саме макаронів? Треба знати кілька простих і важливих лайфхаків. Отже, дізнаємося, як правильно сварити макарони на плиті й у мультиварці.

Перед тим, як варити макарони, підготуйте всі продукти:

Реклама
  • 300 г макаронів
  • 1 ст. ложка вершкового масла
  • 3 л води
  • 1 ст. ложка солі

Читайте також:

Як правильно варити макарони:

  1. Каструлю краще вибирати із широким дном і високими стінками – так макаронам буде де плавати, а у води буде менше шансів втекти. Головне правило: макарони варяться у великій кількості води, тому не бійтеся налити рідини більше, ніж вказано в рецепті.
  2. Поставте каструлю з водою на сильний вогонь і доведіть її до кипіння. Посоліть. Будьте готові до бурхливого шипіння води від солі.
  3. Закиньте макарони в киплячу воду, перемішайте, дочекайтеся закипання і трохи зменшіть вогонь. Кришкою не закривайте. Макарони слід активно перемішувати, доки вони не закиплять, щоби перешкоджати їх злипанню одне з одним і з дном каструлі.
  4. Після того, як вода закипіла, засікайте 3-4 хвилини для тонкої вермішелі і 5-6 хвилин для товстіших борошняних виробів. Готовність макаронів можна перевірити, якщо спробувати стиснути виловлені макаронини. Щойно вони стають пружними – макарони готові.
  5. Злийте воду з каструлі в друшляк і процідіть макарони, гарненько струснувши їх у друшляку. Потім поверніть їх в каструлю, додайте вершкове масло і знову струсіть, тепер уже в каструлі, щоб масло перемішалося, і макарони не злиплися.

Читайте також:

Реклама

Макарони в мультиварці

Усі, хто куштував макарони з мультиварки, запевняють – такі макарони не водянисті й дуже смачні.

Реклама

Для макаронів у мультиварці треба взяти (1 порція)

  • 100 г макаронів
  • 500 мл води
  • 1 ст. л олії
  • сіль за смаком

Як правильно зварити макарони в мультиварці

  1. Влити в чашу мультиварки воду. Підсолити.
  2. Встановити режим "Паста" і чекати, коли вода закипить. Мультиварка видасть звуковий сигнал.
  3. Якщо такого немає, можна використовувати режим "Суп", "Каша" або "Мультикухар".
  4. Після сигналу, що вода закипіла, всипати макарони в киплячу воду. Додати олію та посолити.
  5. Після сигналу мультиварки макарони готові.


Тут дізнаєтеся, як правильно їсти спагеті за правилами етикету.