Що приготувати із залишками паски – 5 смачних ідей

11 травня 2021, 11:38
Це може бути пудинг, грінки та смачні сухарі до чаю

Що можна приготувати із залишків паски

Ймовірно, це найсмачніше, що має право на друге життя. Ми розповідали, що можна приготувати з нез'їденого шашлику, Тепер дізнаємося, яким чином застосувати залишки паски. Це може бути пудинг, грінки та смачні сухарі до чаю.

Пудинг з паски

Реклама
Фото: instagram.com/kitchen.eda/

Інгредієнти

  • Паска – 400 г
  • Молоко або вершки 10% – 450-500 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 70 г
  • Крохмаль – 1 ст. л.
  • Сіль – щіпка
  • Ваніль, мускатний горіх, кардамон мелений, цедра лимона, кориця – за смаком
  • Масло вершкове – 50 г (в крем) і 10 г (для запікання)
  • Яблука – 3 шт.

Спосіб приготування

  1. Для крему яйця збити з цукром, додати крохмаль, добре збити.
  2. Влити теплі вершки або молоко, перемішати.
  3. Поставити на середній вогонь і варити до загустіння близько 7-9 хвилин, помішуючи.
  4. Додати вершкове масло, збивати до його розчинення. Накрити харчовою плівкою.
  5. Паску (глазур прибрати) розрізати на скибочки завтовшки трохи менше сантиметра.
  6. Яблука розрізати навпіл, видалити серцевину і нарізати тонкими слайсами.
  7. Змастити форму маслом. Занурити кожен шматочок паски в крем, викласти в форму, чергуючи з яблуком. Залишки крему викласти зверху.
  8. Духовку розігріти до 170 градусів. Випікати близько 30-40 хвилин.

Сухарі з паски

Реклама
Фото: instagram.com/domashnieradosty/

Спосіб приготування

  1. Нарізати паску на скибочки завтовшки 5-6 см.
  2. Розігріти духовку до 100 градусів, поставити деко з нарізаною паскою і одразу вимкнути.
  3. Цього часу достатньо, щоб паска підсохла.

Зберігати сухарики краще в герметичній ємності.

Грінки на сніданок

Реклама
Фото: instagram.com/oh.it.is.me/

Спосіб приготування

  1. Нарізати паску потрібного розміру.
  2. Обмокти в яєчної суміші та обсмажити з двох боків.
  3. Прикрасити за смаком.

Швидкий сніданок

Спосіб приготування

  1. Підсохлу паску розламати на шматочки, заздалегідь залити йогуртом або сметаною, поставити в холодильник.
  2. Прикрасити ягодами або шматочками фруктів.

Корж для торта

Як використовувати залишки паски:

  1. 150-200 г крихти з паски змішати зі 100 г м'якого вершкового масла.
  2. Викласти у форму для випічки, розрівняти і відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин.

Використовувати такий корж можна для чизкейку, сирного пирога або будь-якого торта з ніжним кремом. Ще – покрити корж збитими вершками і прикрасити ягодами або шматочками фруктів.

Тут знайдете рецепти паштетів з яйцями.