Як спекти яблучний пиріг "Букет троянд" на 8 Березня

4 березня 2020, 12:33
Гарний пиріг з яблуками і заварним кремом

Пиріг "Яблучні троянди"

Смачний і гарний пиріг з яблучними трояндами – кращий сюрприз на 8 Березня. Він готується з ніжного пісочного тіста і наповнюється ароматним заварним кремом.

Читайте також:

Реклама

Щоб десерт вийшов ошатним, обов'язково вибирайте яблука з червоною шкіркою і робіть з них "трояндочки" різного діаметру. Для цього звертайте "квіти" з меншого і більшого кількості пелюсток.

Пиріг з яблучними трояндами в духовці

Пиріг "Яблучні троянди"

Реклама

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 554 ккал

Інгредієнти:

Реклама

Для тіста:

  • 250 г борошна
  • 120 г вершкового масла
  • 2 ст.л. цукру
  • Дрібка солі
  • 1 жовток
  • 80 мл крижаної води

Для крему:

  • 500 мл молока
  • 100 г цукру
  • 4 жовтки
  • 2 ст.л. борошна з гіркою
  • 3 ст.л. рома (за бажанням)
  • Ваніль – на кінчику ножа

Для начинки:

  • 4 червоних яблука
  • 1 стакан води
  • 4 ст.л. цукру

Спосіб приготування:

  1. Розтерти кубики холодного масла з борошном, щоб вийшла крихта. Додати цукор, щіпку солі і яєчний жовток. Поступово додаючи воду, замісити тісто. Загорнути в харчову плівку і поставити в холодильник.
  2. Викласти тісто у форму, сформувати бортики, щоб вийшла кошик. Наколоти виделкою.
  3. Поставити корж в розігріту духовку. Випікати 15 хвилин при температурі 200 °С або до золотистого кольору. Дати охолонути.
  4. Зварити цукровий сироп. Налити в широку каструлю стакан води, покласти цукор і довести до кипіння.
  5. Яблука помити і нарізати дуже тонкими скибочками, видаливши сердевіну. Покласти в гарячий сироп. Варити, поки яблучні дольки не стануть напівпрозорими. Це займе близько п'яти хвилин. Перекласти яблука на сито, щоб стік сироп.
  6. Зробити заварний крем. Відокремити жовтки від білків. Додати до жовтків борошно, половину цукру і ваніль. Влити ром або воду, перемішати вінчиком. Потім додати трохи молока і знову перемішати, щоб не було грудочок.
  7. Залишки молока налити в каструлю, додати ще 50 г цукру, поставити каструлю на вогонь. У тепле молоко влити яєчну суміш. Помішуючи, довести крем до кипіння, варити дві-три хвилини, щоб він загус. Вилити готовий крем на корж.

Як зробити троянди з яблук

Викласти на тарілку в ряд кілька яблучних пластинок. Бажано, щоб у одного краю були пластинки менше – це буде центр трояндочки. З того краю, де була найменша часточка, почати згортати трояндочку. Коли рулетик буде готовий, помістити його "бутоном" вгору і злегка розпрямити "пелюстки". Повторити з рештою яблуками.

Дивіться відео, як приготувати букет з зефіру на 8 Березня:

Готові троянди помістити в заварний крем. Коли вся поверхня пирога буде покрита яблучними трояндами, поставити пиріг в холодильник на дві-три години. Заварний крем повинен добре застигнути. Подавати десерт охолодженим.

Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти яблучний пиріг з шоколадом і горіхами . "Сьогодні" також ділилися рецептом пісочного пирога з яблуками .