Пиріг "Яблучні троянди"
Смачний і гарний пиріг з яблучними трояндами – кращий сюрприз на 8 Березня. Він готується з ніжного пісочного тіста і наповнюється ароматним заварним кремом.
Щоб десерт вийшов ошатним, обов'язково вибирайте яблука з червоною шкіркою і робіть з них "трояндочки" різного діаметру. Для цього звертайте "квіти" з меншого і більшого кількості пелюсток.
Пиріг з яблучними трояндами в духовці
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 554 ккал
Інгредієнти:
Для тіста:
- 250 г борошна
- 120 г вершкового масла
- 2 ст.л. цукру
- Дрібка солі
- 1 жовток
- 80 мл крижаної води
Для крему:
- 500 мл молока
- 100 г цукру
- 4 жовтки
- 2 ст.л. борошна з гіркою
- 3 ст.л. рома (за бажанням)
- Ваніль – на кінчику ножа
Для начинки:
- 4 червоних яблука
- 1 стакан води
- 4 ст.л. цукру
Спосіб приготування:
- Розтерти кубики холодного масла з борошном, щоб вийшла крихта. Додати цукор, щіпку солі і яєчний жовток. Поступово додаючи воду, замісити тісто. Загорнути в харчову плівку і поставити в холодильник.
- Викласти тісто у форму, сформувати бортики, щоб вийшла кошик. Наколоти виделкою.
- Поставити корж в розігріту духовку. Випікати 15 хвилин при температурі 200 °С або до золотистого кольору. Дати охолонути.
- Зварити цукровий сироп. Налити в широку каструлю стакан води, покласти цукор і довести до кипіння.
- Яблука помити і нарізати дуже тонкими скибочками, видаливши сердевіну. Покласти в гарячий сироп. Варити, поки яблучні дольки не стануть напівпрозорими. Це займе близько п'яти хвилин. Перекласти яблука на сито, щоб стік сироп.
- Зробити заварний крем. Відокремити жовтки від білків. Додати до жовтків борошно, половину цукру і ваніль. Влити ром або воду, перемішати вінчиком. Потім додати трохи молока і знову перемішати, щоб не було грудочок.
- Залишки молока налити в каструлю, додати ще 50 г цукру, поставити каструлю на вогонь. У тепле молоко влити яєчну суміш. Помішуючи, довести крем до кипіння, варити дві-три хвилини, щоб він загус. Вилити готовий крем на корж.
Як зробити троянди з яблук
Викласти на тарілку в ряд кілька яблучних пластинок. Бажано, щоб у одного краю були пластинки менше – це буде центр трояндочки. З того краю, де була найменша часточка, почати згортати трояндочку. Коли рулетик буде готовий, помістити його "бутоном" вгору і злегка розпрямити "пелюстки". Повторити з рештою яблуками.
Дивіться відео, як приготувати букет з зефіру на 8 Березня:
Готові троянди помістити в заварний крем. Коли вся поверхня пирога буде покрита яблучними трояндами, поставити пиріг в холодильник на дві-три години. Заварний крем повинен добре застигнути. Подавати десерт охолодженим.
Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти яблучний пиріг з шоколадом і горіхами . "Сьогодні" також ділилися рецептом пісочного пирога з яблуками .