Штрудель зі сливовою начинкою
Штрудель зі сливами виходить дуже смачним, соковитим і ароматним. Він готується з тонкого витяжного тіста. Щоб тісто не розмокнуло, обов'язково присипте його панірувальними сухарями або меленим мигдалем.
Сливовий штрудель в духовці
Штрудель зі сливовою начинкою
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 274 ккал на 100 г
Для тіста:
Інгредієнти:
- 200 г борошна
- 130 мл води
- 1/2 яйця
- 2 ст.л. олії + ще трохи
- Дрібка солі
Читайте також:
Для начинки:
- 700 г слив (кісточки видалити)
- 100 г цукру
- 90 г панірувальних сухарів
- Щіпка меленої гвоздики
- Щіпка мускатного горіха
- 100 г вершкового масла
- Цукрова пудра – для подачі
Дивіться відео, як приготувати сливовий соус:
Спосіб приготування:
- Змішайте борошно з водою, 1/2 яйця, сіллю і 2 ст.л. олії. Замісіть липке тісто. Змастіть руки олією і зберіть тісто в кулю. Покладіть в змащену олією миску і накрийте серветкою. Залиште на 2 години.
- Сливи розріжте на четвертинки, змішайте з цукром і спеціями.
- Розтопіть вершкове масло, додайте його до панірувальних сухарів, зберігши близько 4 ст.л.
- Вологий кухонний рушник присипте борошном; викладіть на нього тісто. Спочатку розкачайте качалкою, злегка присипаючи борошном. Потім візьміть в руки і витягніть, підтримуючи зовнішньою стороною долонь. Поверніть тісто на рушник і підтягніть товсті краї від центру в сторони, зайве обріжте. Тісто має бути витягнуто так, щоб було видно малюнок на рушнику.
- Злегка змастіть поверхню тіста 2 ст.л. (30 мл) розтопленого вершкового масла. Викладіть панірувальні сухарі, потім сливи.
- За допомогою рушники згорніть у щільний рулет. Перекладіть на деко швом вниз.
- Змастіть збитим яйцем і вершковим маслом (2 ст.л. або 30 мл).
- Випікайте при 200 градусах близько 40 хвилин. Дайте трохи охолонути і подавайте, посипавши цукровою пудрою.
Як відокремити половину яйця
В мисочку розбийте яйце, трохи збовтайте, щоб жовток перемішався з білком, і відміряйте потрібну кількість.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом яблучного штруделя з родзинками і горіхами, а також розповідали, як приготувати яблучний штрудель з тіста філо.