Як спекти смачну паску з цукатами

3 квітня 2020, 13:57
Рецепт домашньої паски на Великдень

У глазур зі смаком зефіру потрібен сік лимона

Православний Великдень у 2020 році відзначатимуть 19 квітня . Якщо ви хочете приготувати класичну паску, візьміть на озброєння наш рецепт – з родзинками і цукатами.

Читайте також:

Реклама

Додавання алкоголю робить випічку пишною і довго не дає їй черствіти. Горілку можна замінити коньяком або ромом для аромату

Рецепт паски з цукатами

У глазур зі смаком зефіру потрібен сік лимона

Реклама

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 365 ккал на 100 г

Складові:

Реклама
  • 700 г пшеничного борошна
  • 200 г молока
  • 150 г цукру
  • 150 г вершкового масла або маргарину
  • 3 яєчних жовтки
  • 10 г сухих дріжджів
  • 20 г горілки
  • 8 г солі
  • 2 ваніліну
  • 100 г родзинок
  • 200 г цукатів

Дивіться відео, як спекти смачну паску на Великдень:

Спосіб приготування:

  1. Підігріти молоко, додати цукор, дріжджі, перемішати вінчиком, додати жовтки, перемішати.
  2. Ізюм обдати окропом, борошно змішати з сіллю і ваніллю. У молочну суміш покласти родзинки, цукати, горілку, борошно і замісити тісто.
  3. Розтопити масло (воно не повинно бути гарячим), влити в тісто, вимішувати його 10-20 хвилин, при закритих вікнах і ввімкненій плиті. Накрити тісто рушником, дати йому підійти в теплому місці.
  4. Змастити руки олією, прим'яти тісто, розкласти по формах і знову залишити, щоб воно підійшло в 2-3 рази.
  5. Дно форм попередньо покрити пергаментом, а стінки змастити соняшниковою олією.
  6. Духовку розігріти до 200-220 °С (для маленьких пасок) або до 160 ° С (для великих). Випікати перші 20-30 хвилин, другі – 40 хвилин.
  7. Після випікання треба дати пасці постояти деякий час у формі.

Як декорувати випічку

Покрити глазур'ю верх паски, прикрасити далі на свій смак.

Нагадаємо, раніше "Сьогодні" писали, що готують на православний Великдень . Ми також розповідали, як зробити кольорову глазур для пасок .