Рецептів пасхальної випічки безліч, поле для експериментів безмежне. Можна відійти від традицій і спекти кекс із морквою, а можна скористатися хлібопічкою та спекти пишну паску. Плюс такої випічки – вона виходить великою та не менш смачною та роматною. Існує кілька варіантів приготування паски: тісто можна замісити в хлібопічці, а потім перекласти в форми й запекти в духовці. Нижче знайдете 3 рецепти такої випічки. А якщо у вас є свій особливий рецепт дріжджовийої випічки, приймайтеберіть участь у нашому конкурсі та вигравайте призи.
Рецепт паски в хлібопічці
Інгредієнти
- тепле молоко – 1 склянка
- яйце – 1 шт.
- просіяне борошно – 3 склянки з гіркою
- ванільний цукор – 10 г
- сіль – 1/2 ч. л.
- цукор – 5 ст. л.
- розм'якшене вершкове масло – 3 ст. л.
- терта цедра лимона – 1 ст. л.
- сухі дріжджі – 2 ч. л.
- родзинки – 1/2 склянки
Рецепт приготування
- Усі інгредієнти, крім родзинок, скласти в хлібопічку в тому порядку, в якому вони вказані в таблиці інгредієнтів.
- Родзинки розпарити і закласти в диспенсер хлібопічки або, за відсутності в моделі диспенсера, додати його наприкінці замісу.
- Виставити режим "Солодка випічка", середній розмір і світлу корочку. Готову паску остудити і покрити глазур'ю.
Панеттоне: рецепт тіста для хлібопічки
Панеттоне – це італійський пасхальний кекс, схожий на паску. Тісто для нього можна приготувати в хлібопічці, а потім перекласти в форму і спекти в духовці. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить чотири маленьких кекси.
Інгредієнти
- 1 склянка (250 мл) теплої води
- 3 склянки борошна
- 1 ч. л. екстракту ванілі або щіпка ваніліну
- 4 ст. л. зацукрованого апельсина
- 0.5 склянки замоченого у воді родзинок
- 1 ч. л. солі
- 4 ст. л. цукру
- 85 г м'якого вершкового масла
- 4 ст. л. сухого молока
- 3 ч. Л. (1 пакетик) сухих дріжджів
- 1 збите яйце – для змазування
Для глазурі
- 1 яєчний білок
- 140 г цукрової пудри
- трохи лимонного соку
Рецепт приготування
- Змішайте всі інгредієнти, крім родзинок і цукатів, у відерці хлібопічки. Приготуйте тісто, використовуючи режими "Замішування" і "Перший підйом".
- Дістаньте тісто і вимісіть, додавши обсушені родзинки і цукати. Накрийте вологою марлею і дайте постояти 20 хвилин.
- Потім перекладіть тісто в формочки, наповнюючи їх наполовину або на одну третину. Збризніть водою і дайте підійти впродовж години. Змастіть збитим яйцем.
- Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин, а потім зменшіть температуру до 180 градусів і печіть ще 25 хвилин.
- Для глазурі збийте 1 яєчний білок у піну. Додайте цукрову пудру і збивайте, доки маса не стане щільною і блискучою. Наприкінці додайте лимонний сік.
- Покрийте паски глазур'ю і прикрасьте.
Рецепт паски в хлібопічці
Інгредієнти
- сухі дріжджі – 2.5 ч. л.
- борошно – 500 г
- сіль – 0.5 ч. л.
- яйця – 4 шт.
- цукор – 100 г
- ванілін – на кінчику ножа
- розтоплене вершкове масло – 100 г
- вода – 80 мл
- родзинки, цукати – за смаком
- ром – 1-2 ст. л.
Рецепт приготування
- Родзинки та цукати замочити в ромі. Закласти всі інгредієнти в хлібопічку в тій послідовності, що вказана в списку інгредієнтів.
- Додати родзинки і цукати. Виставити програму "Солодкий хліб" (або "Основний", режим "З родзинками", "Світла корочка").
- Дати паскам охолонути і прикрасити.
Тут знайдете ще 5 рецептів великодньої випічки від відомих кулінарів нашої країни.