Як спекти шоколадний пиріг з карамеллю і горіхами

29 травня 2020, 13:13
Рецепт шоколадного пирога з карамеллю з ірисок

Шоколадний пиріг з карамеллю

Хочете приготувати смачний шоколадний пиріг до чаю ? Тоді зверніть увагу на цей незвичайний рецепт. За ним випічка виходить пишною, солодкою, з гармонійним поєднанням шоколаду і карамелі.

Карамельна заливка з цукерок покриває м'яким шаром поверхню пирога і частково просочує корж. А горіхи роблять смак десерту ще багатшим.

Реклама

Шоколадний пиріг з карамеллю

Шоколадний пиріг з карамеллю

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Калорійність:

  • 318 ккал на 100 г

Складові:

Для тіста:

Реклама
  • 3 яйця
  • 100 г цукру
  • 150 г сметани
  • 80 г борошна
  • 2 ч.л. розпушувача
  • 1 щіпка солі
  • 1 щіпка соди
  • 2 ст.л. какао

Читайте також:

Для карамелі:

  • 200-250 мл вершків жирністю 35%
  • 250 г ірисок або цукерок "Корівка"
  • Волоські горіхи, фундук або мигдаль – для прикраси

Дивіться відео, як зробити шоколадну ковбаску:

Спосіб приготування:

  1. Міксером збити яйця з сіллю і цукром до піни. Додати сметану і розмішати.
  2. Насипати соду, розпушувач, какао і борошно. Перемішати.
  3. На дно форми діаметром 24-26 см покласти кружок паперу для випічки.
  4. Тісто вилити у форму. Випікати в розігрітій до 200-220 ° C духовці до готовності – 30-35 хвилин.
  5. Поки випікається тісто, приготувати карамельну заливку. У невелику каструльку налити вершки і покласти цукерки. Поставити на невеликий вогонь і, помішуючи, нагрівати, поки цукерки не розплавляться.
  6. Готовий пиріг вийняти з духовки і відразу вилити на нього карамель. Зверху викласти шматочки горіхів.

Як подавати пиріг

Залишити остигати до кімнатної температури, потім прибрати в холодильник. Перед подачею вийняти пиріг з форми і розрізати на порційні шматки.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом пирога "Зебра" на кефірі . Сьогодні.Lifestyle також писали, як спекти пиріг з сиром і лимоном .