Карамелізовані апельсини в шоколаді – це бельгійський десерт, який нагадує апельсинові цукати, але м'якше і ніжніше. До того ж цитрусові привабливо виглядають і дуже прикрасять новорічний і різдвяний стіл.
Дивіться відео, як приготувати мандарини в шоколаді:
Апельсини в шоколаді
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 218 ккал
Інгредієнти:
- 5 апельсинів
- 550 г цукру
- 300 мл води
- 100-150 г гіркого пісного шоколаду
Спосіб приготування:
- Апельсини ретельно вимити і нарізати кружальцями завтовшки 7-8 мм. Якщо в апельсині кісточки – акуратно їх видалити.
- Залити їх окропом на 2-3 хвилини, щоб вийшла гіркота, потім просушити паперовими серветками з двох сторін.
- Приготувати в широкій просторій посуді сироп з цукру і води. Викласти в сироп апельсини і варити їх на повільному вогні без кришки, поки білий прошарок під шкіркою не стане прозорим (близько 1,5 години). Помішувати дуже акуратно, змінюючи шари апельсинів місцями, щоб нижні не переварити, а верхні не залишити сирими.
- Вийняти апельсини з сиропу, дати стекти сиропу (краще на решітці, підставивши під неї деко), перекласти на деко, застелене пергаментним папером. Відправити в духовку, розігріту до 110 °С на 20-25 хвилин для остаточної карамелизации. Готові апельсини остудити.
- Глазурувати апельсини шоколадом. Для цього шоколад розтопити на водяній бані, занурити апельсини до половини в розплавлений шоколад і укласти їх на пергаментний папір для застигання при кімнатній температурі, а потім прибрати на 1-2 години в холодильник.
Корисна порада
Сироп, що залишився після варіння апельсинів, можна використовувати для заправки фруктових салатів. В якості підсолоджувача та ароматизатора в десертах, або додати в чай. При зберіганні в холодильнику сироп загусає, набуваючи консистенцію рідкого меду.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати курку з апельсинами і мандаринами на Різдво. "Сьогодні" також ділились рецептом молочного коктейлю з апельсинами.