Торт "Лимонник" / Фото: Pinterest
Рецепт торта "Лимонник" настільки простий, що його можуть приготувати навіть діти. Завдяки додаванню сметани тісто виходить дуже м'яким і ніжним. Замість гашеної соди ви можете використати 11 г розпушувача.
Торт "Лимонник" в духовці
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 334 ккал на 100 г
Складові:
Для тіста:
- 380 г борошна
- 250 г вершкового масла
- 200 г сметани
- 1/2 ч. л. соди (погашеної оцтом)
Для начинки:
- 1,5 шт. лимона
- 200 г цукру
- 20 г кукурудзяного крохмалю
Спосіб приготування:
- Натерти масло на тертці, додати його в просіяне борошно.
- Погашену в оцті соду з'єднати зі сметаною і додати суміш до борошна.
- Швидко замісити тісто, розділити його на дві частини (2/3 і 1/3).
- Покласти тісто в холодильник на 30 хвилин.
- Лимон пропустити через м'ясорубку, потім додати цукор.
- Більшу частину тіста розкачати і викласти у форму для випікання, сформувавши бортики.
- Посипати крохмалем, потім викласти начинку. Другий пласт тіста також розкачати і накрити ним пиріг.
- Випікати лимонник в розігрітій духовці при температурі 180 ° С 30-40 хвилин.
На замітку
Якщо начинка вийшла занадто рідкою, додайте крохмаль. Його можна покласти прямо на тісто: він буде пов'язувати рідину і перетворювати її в желе або кисіль. Найкраще використовувати кукурудзяний крохмаль, він надає випічці м'якість і крихкість. Коли виливаєте в пиріг начинку – переконайтеся, щоб не було кісточок.
Дивіться відео, як спекти тістечка з цитрусовою начинкою:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом лимонного рулету на згущеному молоці . Сьогодні.Lifestyle також писали, як спекти пиріг з сиром і лимоном .