Як спекти найсмачніший торт "Лимонник"

26 квітня 2020, 13:00
Готуємо десерт за рецептом відомого кондитера Олександра Селезньова

Торт "Лимонник" / Фото: Pinterest

Рецепт торта "Лимонник" настільки простий, що його можуть приготувати навіть діти. Завдяки додаванню сметани тісто виходить дуже м'яким і ніжним. Замість гашеної соди ви можете використати 11 г розпушувача.

Торт "Лимонник" в духовці

Реклама

Торт "Лимонник" / Фото: Pinterest

Час приготування:

  • 1.5 години

Калорійність:

Реклама
  • 334 ккал на 100 г

Складові:

Для тіста:

  • 380 г борошна
  • 250 г вершкового масла
  • 200 г сметани
  • 1/2 ч. л. соди (погашеної оцтом)

Для начинки:

Реклама
  • 1,5 шт. лимона
  • 200 г цукру
  • 20 г кукурудзяного крохмалю

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Натерти масло на тертці, додати його в просіяне борошно.
  2. Погашену в оцті соду з'єднати зі сметаною і додати суміш до борошна.
  3. Швидко замісити тісто, розділити його на дві частини (2/3 і 1/3).
  4. Покласти тісто в холодильник на 30 хвилин.
  5. Лимон пропустити через м'ясорубку, потім додати цукор.
  6. Більшу частину тіста розкачати і викласти у форму для випікання, сформувавши бортики.
  7. Посипати крохмалем, потім викласти начинку. Другий пласт тіста також розкачати і накрити ним пиріг.
  8. Випікати лимонник в розігрітій духовці при температурі 180 ° С 30-40 хвилин.

На замітку

Якщо начинка вийшла занадто рідкою, додайте крохмаль. Його можна покласти прямо на тісто: він буде пов'язувати рідину і перетворювати її в желе або кисіль. Найкраще використовувати кукурудзяний крохмаль, він надає випічці м'якість і крихкість. Коли виливаєте в пиріг начинку – переконайтеся, щоб не було кісточок.

Дивіться відео, як спекти тістечка з цитрусовою начинкою:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом лимонного рулету на згущеному молоці . Сьогодні.Lifestyle також писали, як спекти пиріг з сиром і лимоном .