Як спекти пишний маковий пиріг в духовці

15 серпня 2020, 14:01
Рецепт смачного макового пирога до чаю

Маковий пиріг пишний

Напевно, складно знайти людину, яка не любить випічку з маком . Хрускіт макових зерняток просто чудовий. А в поєднанні з повітряним тестом смак виробів з маком стає ще краще.

За бажанням в пиріг можна додати родзинки, нарізані волоські горіхи або дрібно натерту апельсинову цедру

Реклама

Маковий пиріг в духовці

Маковий пиріг пишний

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Калорійність:

  • 327 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 4 яйця
  • 1 склянка цукру
  • 125 г вершкового масла
  • 1 стакан маку
  • 1 ст. л. розпушувача
  • 1 склянка борошна

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Поставте каструлю з водою на вогонь.
  2. Проваріть мак протягом п'яти хвилин. Накрийте каструлю кришкою.
  3. Дайте маку набрякнути в окропі. Через 20 хвилин процідіть його через сито.
  4. В окремій ємності збийте жовтки з цукром і маслом. Всипте мак, борошно і розпушувач.
  5. Збийте білки до м'яких піків. Акуратно введіть їх в тісто.
  6. Викладіть тісто у форму, змащену вершковим маслом. Зверху за бажанням присипте горіхами.
  7. Випікайте маковий пиріг в попередньо розігрітій до 180 ºС духовці 30-40 хвилин.

На замітку

Деякі господині не варять мак, а попередньо подрібнюють зерна в кавомолці або блендері. Так текстура начинки виходить більш однорідною.

Дивіться відео, як спекти смачну шарлотку без цукру:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом макового рулету з пісочного тіста . Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити сирники з маком .