Як спекти пшеничний хліб: покроковий рецепт від Григорія Германа

13 травня 2020, 09:05
Найпростіший рецепт домашнього хліба

Білий хліб або батон краще замінити чорним або цільнозерновим

Справжній домашній хліб не йде в жодне порівняння з магазинним. Григорій Герман, ведучий програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", показав, як спекти простий хліб з пшеничного борошна в духовці. М'який, з рум'яною хрусткою скоринкою, він стане постійним гостем на вашому столі. Покроковий рецепт з відео дивіться нижче.

Пшеничний хліб в духовці

Реклама

Білий хліб або батон краще замінити чорним або цільнозерновим

Час приготування:

  • 3 години

Складові:

Реклама
  • 500 г борошна
  • 11 г сухих дріжджів
  • 300 мл теплої води
  • 10 г солі
  • 3 ст.л. рослинної олії

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Просійте борошно в миску, посоліть.
  2. Окремо змішайте трохи води, дріжджі і трохи борошна.
  3. Додайте рідкі інгредієнти в борошно. Замісіть тісто.
  4. Влийте олію і продовжуйте місити. Має вийти пружне тісто.
  5. Сформуйте кулю, перекладіть її в миску і накрийте харчовою плівкою. Поставте в тепле місце на годину, щоб тісто збільшилася в розмірі вдвічі.
  6. Зробіть буханку і викладіть її на застелене пергаментним папером деко.
  7. Розігрійте духовку до 50 ºС і поставте хліб на 40 хвилин.
  8. Зробіть зверху надрізи і поставте в духовку, ввімкнену на 250 °С, на 10 хвилин. Зменшіть температуру до 220 °С і печіть ще 10 хвилин. Потім знизьте нагрів до 180 °С і печіть 25 хвилин.

Реклама

Нагадаємо, раніше Григорій Герман ділився рецептом цибулевого хліба. Ведучий також показав, як приготувати шоколадну ковбасу з печивом.