Домашній хліб з цибулею – хороша основа для бутербродів і прекрасне доповнення до перших страв. Його можна їсти разом з вершковим маслом і запивати холодним молоком або міцним солодким чаєм.
Покроковий відео рецепт цибулевого хліба від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", дивіться нижче.
Цибулевий хліб
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 213 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 30 г свіжих дріжджів
- 200 мл молока
- 50 мл рослинного масла
- 15 г цукру
- 1 яйце
- 30 г сметани
- 400 г борошна
- 3 цибулини
- Сіль
- Рослинна олія – для обсмажування
Спосіб приготування:
- Приготуйте опару. Змішайте розкришені дріжджі з теплим молоком. Додайте трохи борошна і цукор. Перемішайте, щоб не було грудочок. Поставте в тепло на 15-20 хвилин.
- Дрібно наріжте цибулю і обсмажте його на сковороді з рослинним маслом до золотистого кольору. Відставте в сторону.
- Додайте в опару рослинну олію, яйце, сметану і перемішайте.
- Просійте борошно, додайте рідкі інгредієнти і замісіть тісто.
- Додайте смажену цибулю і ще раз вимісіть.
- Покладіть в миску і поставте в тепло на три години. Ще раз обімніть.
- Сформуйте хліб і зробіть зверху три діагональних надрізи.
- Випікайте в розігрітій до 160 ° С духовці 35-40 хвилин.
На замітку
Замість сметани ви можете використовувати жирні вершки.
Нагадаємо, раніше Григорій Герман ділився рецептом англійських сконів . Ведучий також показував, як спекти простий банановий хліб .