В цьому сливовому пирозі з чорницею і заварним кремом немає жодного грама муки. Його основа готується з меленого фундука. Так що десерт сміливо можуть їсти люди з непереносимістю глютену.
Перед подачею пиріг бажано добре охолодити – так він буде набагато смачніше, ніж в теплому вигляді.
Тарт з заварним кремом та фруктами
Тарт з чорницею і сливами
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 405 ккал на 100 г
Складові:
- 190 г меленого фундука
- 3 ст. л. розтопленого вершкового масла
- 180 г цукру
- 1 ст. л. меду
- 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю
- 1/4 ч. л. розпушувача
- 150 мл молока
- 150 г йогурту
- 1 ч. л. ванільного екстракту
- 200 г чорниці
- 200 г слив
- 2 яйця
- Дрібка солі
Читайте також:
Спосіб приготування:
- Для тіста змішайте мелені горіхи, 30 г цукру, мед, розпушувач, сіль і розтоплене вершкове масло. Перемішайте до повної однорідності.
- Викладіть горіхове тісто рівним шаром у форму для тарта 30 на 10 см. Поставте в нагріту до 170 ° С духовку на 20 хвилин. Вийміть, остудіть.
- Для заливки змішайте 150 г цукру з яйцями, молоком, ванільним екстрактом і крохмалем в каструльці. Поставте на невеликий вогонь і варіть до загустіння приблизно 10 хвилин. Змішайте з йогуртом.
- Сливи наріжте шматочками і разом з чорницею викладіть на горіховий корж. Залийте кремом і випікайте ще 20 хвилин. Повністю остудіть пиріг перед подачею.
Корисна порада
Замість слив ви можете взяти абрикоси, а замість чорниці – малину.
Дивіться відео, як зробити сливове вино:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати сливовий пиріг з безе. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом сливового пирога в мультиварці .