Горіховий кекс з глазур'ю
Шукаєте рецепт незвичайної осінньої випічки? Тоді спечіть смачний домашній кекс з горіхами і глазур'ю з козячого сиру. Впевнені, вам обов'язково сподобається таке поєднання. Завдяки додаванню рому, меду і спецій випічка виходить дуже ароматною.
Орехово-медовий кекс з кремом з козячого сиру
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 307 ккал на 100 г
Складові:
Для кексу:
- 50 г м'якого вершкового масла
- 2 ст.л. Філадельфії
- 1/2 склянки коричневого цукру
- 4 ст.л. меду
- Ванілін на кінчику ножа
- 3 великих яйця
- 1 склянка борошна
- 1/2 ч.л. солі
- 1 склянка подрібнених в блендері смажених волоських горіхів
- 2 ст.л. рому
- 1 ч.л. соди
- 1 ч.л. розпушувача
- 1 ч.л. кориці
Для крему:
- 150 г м'якого козячого сиру
- 1 склянка збитих вершків
- 2 ст.л. меду
Дивіться відео, як зробити незвичайне варення з горіхів:
Спосіб приготування:
- Розігріти духовку до 170 градусів.
- У велику миску просіяти борошно, соду, розпушувач, корицю, подрібнені волоські горіхи і сіль.
- Масло збити з цукром до білого кольору. По одному ввести яйця, кожен раз ретельно перемішуючи. Продовжуючи збивати, на невеликій швидкості, ввести сухі інгредієнти, зменшити швидкість і ввести ром, вершковий сир і мед. Збивати близько двох хвилин до однорідності.
- Викласти тісто у форму, змащену маслом, і випікати близько 40 хвилин.
- Готовий кекс залишити остигати в формі на 10 хвилин, потім перевернути форму на тарілку і дати повністю охолонути.
Як зробити глазур
За допомогою міксера на повільній швидкості з'єднати козячий сир і мед зі збитими вершками і збивати близько 30 секунд до однорідності. Можна прикрасити кекс колотими горішками або гілочками чебрецю або лаванди.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом морквяно-горіхового кексу в хлібопічці, а також писали, як спекти апельсиновий кекс без яєць і молока.