Як спекти манний пиріг з куркою і сиром: покроковий рецепт від Григорія Германа

1 квітня 2020, 13:24
Готуємо несолодкий пиріг з манної крупи в духовці

Манний пиріг з куркою / Фото: Скріншот із відео

З манки можна не тільки зварити кашу на сніданок, але і приготувати смачний несолодкий пиріг з куркою і сиром . Ця страва дуже нагадує італійську поленту, яку роблять з кукурудзяної крупи тонкого помелу.

Читайте також:

Реклама

Покроковий відео рецепт від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", дивіться нижче.

Манний пиріг з куркою

Манний пиріг з куркою / Фото: Скріншот із відео

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 2 ст.л. манної крупи
  • 300 мл курячого бульйону
  • 150 г вареного курячого філе
  • 30 г вершкового масла
  • 100 г твердого сиру
  • Щіпка куркуми
  • Дрібка солі

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Нагрійте курячий бульйон. Додайте нарізане філе.
  2. Зменшіть вогонь і поступово, весь час помішуючи, почніть додавати манку. Варіть дві хвилини, помішуючи, а потім ще п'ять хвилин.
  3. Додайте шматочок вершкового масла, посоліть і всипте куркуму.
  4. Викладіть манну кашу в форму для запікання і розрівняйте. Дайте охолонути.
  5. Посипте зверху тертим сиром.
  6. Надішліть в гарячу духовку на три хвилини, щоб сир розплавився.

Як подавати пиріг

Розріжте манний пиріг з куркою на порційні шматки і посипте дрібно нарізаною зеленню.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити манник з кокосовою стружкою в мультиварці . "Сьогодні" також розповідали, як спекти швидкий яблучний пиріг з манкою .