Випічка з яблуками – найсмачніша, проста і доступна. Ми радимо зробити швидкий пиріг з яблуками, манкою і ваніллю.
Дивіться відео, як приготувати тарт Татен з яблуками:
Незважаючи на легкість приготування, він виходить дуже ніжним і ароматним.
Пиріг з яблуками і манною крупою
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 158 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 зелене кисле яблуко
- 4 яйця
- 200 г вершків
- 1/2 склянки борошна
- 1/2 склянки манки
- Щіпка ваніліну
- 10 г розпушувача
- 1/2 склянки цукру
Спосіб приготування:
- Форму для пирога змастити вершковим маслом.
- Укласти порізане скибочками яблуко в один шар.
- У миску розбити яйця.
- Додати вершки, борошно, манку, цукор, ванілін, розпушувач.
- Все добре збити. Вилити в форму. Посипати зверху 1 столовою ложкою цукру.
- Запікати в розігрітій духовці до 180 ºС 25-30 хвилин, поки не з'явиться рум'яна кірочка. Перевірити готовність зубочисткою
- Остиглий пиріг за бажанням посипати цукровою пудрою і розрізати на шматочки.
Як вибрати яблука для пирога
Найкращим сортом яблук для використання в кулінарії вважається Антонівка. Ці великі світло-зелені яблука мають сильний аромат, кислий смак і щільну м'якоть. На жаль, Антонівку можна купити далеко не скрізь, але для яблучних пирогів підійдуть і інші сорти яблук, наприклад Симиренка або Гренні Сміт.
Слід тільки враховувати, що шкірка у цих зелених яблук з кислим смаком досить товста, тому для приготування начинки краще використовувати очищені плоди. Для приготування випічки підійдуть також сорти Слава Переможцям, Коричні і Джонаголд.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати яблучний пиріг з безе. "Сьогодні" також ділилися рецептом "Магічного" пирога, який сам розділяється на три шари.
Читайте також: