Як спекти маковий кекс з горіхами, родзинками і вишнею

14 січня 2020, 10:25
Рецепт смачного кексу до чаю

Маковий кекс в духовці

Цей приголомшливий домашній кекс готується з трьома видами начинки: маком, горіхами і родзинками. Крім цього, в тісто додаються вишні. Ягоди можуть бути свіжими, замороженими або в'яленими.

Дивіться відео, як приготувати кекси з родзинками і горіхами:

Реклама

Читайте також:

Маковий кекс з горіхами, родзинками і вишнею

Реклама

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

  • 359 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 150 г вершкового масла
  • 150 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 4 яйця
  • 2 ч.л. розпушувача
  • 250-300 г борошна
  • 30 г маку
  • 50 г горіхів
  • 50 г родзинок
  • 100 г вишень

Спосіб приготування:

  1. Горіхи подрібнити, мак промити. Ізюм залити окропом і обсушити.
  2. М'яке вершкове масло збити разом з цукром і ваніллю. Додати яйця і добре збити.
  3. Всипати борошно, просіяне з розпушувачем, перемішати. Готове тісто розділити на три частини. В одну додати мак, в другу – горіхи, в третю – родзинки.
  4. Форму для кексу змастити маслом і присипати борошном. Викласти тісто з горіхами, потім тісто з родзинками. Додати вишні і покрити їх тестом з маком.
  5. Випікати кекс в розігрітій до 180 °С духовці протягом 50 хвилин.

Як подавати кекс

Перед подачею остудити і за бажанням посипати ванільною цукровою пудрою. Подавати разом з чаєм, кавою або десертним вином.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом бісквіта в мультиварці на окропі . "Сьогодні" також розповідали, як спекти кекси на кефірі .