Як спекти лимонне печиво з тріщинками

21 липня 2020, 09:03
Рецепт смачного домашнього печива з лимонною цедрою

Лимонне печиво

Лимонне печиво з тріщинками виходить хрустким зовні і м'яким всередині. Це ідеальне доповнення до чашечки чаю або кави. Завдяки своєму мармуровому візерунку така випічка має оригінальний і красивий вигляд.

Лимонне печиво в духовці

Реклама

Лимонне печиво

Час приготування:

  • 40 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 387 ккал на 100 г

Складові:

  • 70 г вершкового масла
  • 1 яєчний білок
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 70 г цукрової пудри + 40 г для посипання печива
  • 1 лимон (яскраво-жовтий, ароматний)
  • 220 г пшеничного борошна
  • 40 г кукурудзяного крохмалю
  • 1 ч. л. розпушувача для тіста

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. М'яке вершкове масло збити міксером з цукровою пудрою і ванільним цукром до однорідної маси.
  2. Окремо збити яєчний білок до пишної піни, додати до вершкового масла і акуратно перемішати.
  3. З лимона зняти цедру з допомогою терки. Натирати так, щоб не зачіпати білу частину лимона. З лимона вичавити сік і процідити його через дрібне ситечко.
  4. До вершкового масла додати цедру і сік лимона, перемішати.
  5. Потім додати крохмаль, просіяне з розпушувачем борошно, перемішати.
  6. Тісто розділити на невеликі шматочки. Кожен шматочок тіста скачати в кульку і приплюснути в коржик. Всі коржики зверху злегка посипати цукровою пудрою.
  7. Деко вистелити папером для випікання і перекласти печиво на деко.
  8. Випікати лимонне печиво в попередньо розігрітій до 180 °С духовці приблизно 20 хвилин.

Корисна порада

Щоб зробити колір печива яскравіше, додайте в тісто щіпку жовтого харчового барвника.

Дивіться відео, як спекти лимонний пиріг з меренгою:

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом лимонного пирога без випічки , а також писали, як спекти швидке сирне печиво .