Пиріг з картоплею і цибулею
Несолодкий картопляний пиріг з червоною цибулею – прекрасний варіант для сніданку або перекусу. Щоб заощадити час, можна взяти вже готове листкове тісто.
Читайте також:
Цікава деталь страви – червона цибуля, який в процесі запікання отримує солодкуватий смак і приємну хрустку текстуру.
Картопляний пиріг з цибулею
Пиріг з картоплею і цибулею
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 200 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 1/4 чашки борошна
- 1/4 ч. л. солі
- 100 г холодного вершкового масла
- 1/4 чашки йогурту
- 2 ч. л. лимонного соку
- 1/4 ч. л. крижаної води
- Яєчний білок з невеликою кількістю води для змащення пирога
- 4-5 середніх картоплин, помити, але не чистити
- 1/2 червоної цибулини, тонко порізаної на сегменти
- 1/2 чашки тертого пармезану
- 2 ст. л. вершкового масла
- Кілька гілочок чебрецю
- Свіжа петрушка
Дивіться відео, як приготувати заливний пиріг на сніданок:
Спосіб приготування:
- Для тіста змішати в мисці борошно з сіллю. Додати порізане кубиками вершкове масло і руками перетерти масло з борошном, поки у вас не вийде крихта розміром з горошину.
- В іншій мисці змішати йогурт, лимонний сік і крижану воду. Додати в борошняну суміш і знову руками з'єднати всі разом.
- Закрити плівкою і прибрати в холодильник на годину.
- Картоплю нарізати кружальцями, покласти в каструлю з холодною водою. Довести до кипіння і варити на середньому вогні близько п'яти хвилин. Воду злити.
- Підсушити картоплю на обробній дошці або великій тарілці.
- Нагріти духовку до 180 °С.
- Дістати тісто з холодильника. Викласти його на присипаний борошном стіл і розкачати в корж 25-28 см в діаметрі. За допомогою качалки акуратно перенести тісто на деко, накритий папером для випічки.
- На середину тіста викласти пармезан, залишивши вільними по 5-6 см з країв тіста. Викласти на сир кружечки картоплі, промокнути зайву вологу за допомогою паперового рушника.
- На картоплю покласти розм'якшене вершкове масло. Загорнути краї тіста на картоплю, щоб у вас вийшов відкритий квадрат.
- Змастити краї тіста сумішшю білка з водою. Посипати пиріг великою морською сіллю (важливо не перестаратися: пармезан – досить солоний), покласти гілочки чебрецю і викласти зверху цибулю.
- Запікати 30-40 хвилин або поки тісто не стане красивого золотистого кольору. Готовий пиріг можна посипати петрушкою або кінзою.
Корисна порада
Через 10-15 хвилин після початку запікання цибулю добре підсмажиться, тому можна додати ще цибулі.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати листковий пиріг з лососем і грибами . "Сьогодні" також розповідали, як спекти кіш з куркою і кабачками .