Як спекти картопляний пиріг з червоною цибулею

25 лютого 2020, 12:45
Смачний і ситний зимовий пиріг

Пиріг з картоплею і цибулею

Несолодкий картопляний пиріг з червоною цибулею – прекрасний варіант для сніданку або перекусу. Щоб заощадити час, можна взяти вже готове листкове тісто.

Читайте також:

Реклама

Цікава деталь страви – червона цибуля, який в процесі запікання отримує солодкуватий смак і приємну хрустку текстуру.

Картопляний пиріг з цибулею

Пиріг з картоплею і цибулею

Реклама

Час приготування:

  • 2 години

Калорійність:

  • 200 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Реклама
  • 1 1/4 чашки борошна
  • 1/4 ч. л. солі
  • 100 г холодного вершкового масла
  • 1/4 чашки йогурту
  • 2 ч. л. лимонного соку
  • 1/4 ч. л. крижаної води
  • Яєчний білок з невеликою кількістю води для змащення пирога
  • 4-5 середніх картоплин, помити, але не чистити
  • 1/2 червоної цибулини, тонко порізаної на сегменти
  • 1/2 чашки тертого пармезану
  • 2 ст. л. вершкового масла
  • Кілька гілочок чебрецю
  • Свіжа петрушка

Дивіться відео, як приготувати заливний пиріг на сніданок:

Спосіб приготування:

  1. Для тіста змішати в мисці борошно з сіллю. Додати порізане кубиками вершкове масло і руками перетерти масло з борошном, поки у вас не вийде крихта розміром з горошину.
  2. В іншій мисці змішати йогурт, лимонний сік і крижану воду. Додати в борошняну суміш і знову руками з'єднати всі разом.
  3. Закрити плівкою і прибрати в холодильник на годину.
  4. Картоплю нарізати кружальцями, покласти в каструлю з холодною водою. Довести до кипіння і варити на середньому вогні близько п'яти хвилин. Воду злити.
  5. Підсушити картоплю на обробній дошці або великій тарілці.
  6. Нагріти духовку до 180 °С.
  7. Дістати тісто з холодильника. Викласти його на присипаний борошном стіл і розкачати в корж 25-28 см в діаметрі. За допомогою качалки акуратно перенести тісто на деко, накритий папером для випічки.
  8. На середину тіста викласти пармезан, залишивши вільними по 5-6 см з країв тіста. Викласти на сир кружечки картоплі, промокнути зайву вологу за допомогою паперового рушника.
  9. На картоплю покласти розм'якшене вершкове масло. Загорнути краї тіста на картоплю, щоб у вас вийшов відкритий квадрат.
  10. Змастити краї тіста сумішшю білка з водою. Посипати пиріг великою морською сіллю (важливо не перестаратися: пармезан – досить солоний), покласти гілочки чебрецю і викласти зверху цибулю.
  11. Запікати 30-40 хвилин або поки тісто не стане красивого золотистого кольору. Готовий пиріг можна посипати петрушкою або кінзою.

Корисна порада

Через 10-15 хвилин після початку запікання цибулю добре підсмажиться, тому можна додати ще цибулі.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати листковий пиріг з лососем і грибами . "Сьогодні" також розповідали, як спекти кіш з куркою і кабачками .