Як спекти індійські коржі: покроковий рецепт від Григорія Германа

15 травня 2020, 16:59
Рецепт простих індійських коржів чапаті

Індійські коржики

Чапаті – індійський хліб з пшеничного борошна, який схожий на тонкий лаваш. Його готують спочатку на сухій сковороді, а потім печуть на відкритому вогні. При цьому коржик роздувається до такої міри, що стає круглий, як м'ячик.

Покроковий рецепт з відео від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", дивіться нижче.

Реклама

Індійські коржі

Індійські коржики

Час приготування:

Реклама
  • 30 хвилин

Складові:

  • 300 г пшеничного борошна
  • 300 г цільнозернового борошна
  • 200 мл теплої води
  • 10 г солі

Читайте також:

Спосіб приготування:

Реклама
  1. Просійте борошно в велику миску. Посоліть і перемішайте.
  2. Влийте воду і замісити тісто. Загорніть в пластикову плівку і залиште на 10 хвилин.
  3. Розігрійте суху сковороду. Розділіть тісто на шматочки і розкачайте на присипаній борошном поверхні. Обсмажте коржі з кожного боку до золотистого кольору.
  4. Приберіть сковороду і поставте зверху решітку для випічки. Покладіть зверху коржі. Під впливом повітря вони піднімуться.

Як подавати індійські коржі

Змастіть чапаті вершковим маслом і подавайте разом з карі або іншими стравами на ваш смак.

Нагадаємо, раніше Григорій Герман ділився рецептом цибулевого хліба. Ведучий також показав, як приготувати шоколадну ковбасу з печивом.