Індійські коржики
Чапаті – індійський хліб з пшеничного борошна, який схожий на тонкий лаваш. Його готують спочатку на сухій сковороді, а потім печуть на відкритому вогні. При цьому коржик роздувається до такої міри, що стає круглий, як м'ячик.
Покроковий рецепт з відео від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", дивіться нижче.
Індійські коржі
Індійські коржики
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 300 г пшеничного борошна
- 300 г цільнозернового борошна
- 200 мл теплої води
- 10 г солі
Читайте також:
Спосіб приготування:
- Просійте борошно в велику миску. Посоліть і перемішайте.
- Влийте воду і замісити тісто. Загорніть в пластикову плівку і залиште на 10 хвилин.
- Розігрійте суху сковороду. Розділіть тісто на шматочки і розкачайте на присипаній борошном поверхні. Обсмажте коржі з кожного боку до золотистого кольору.
- Приберіть сковороду і поставте зверху решітку для випічки. Покладіть зверху коржі. Під впливом повітря вони піднімуться.
Як подавати індійські коржі
Змастіть чапаті вершковим маслом і подавайте разом з карі або іншими стравами на ваш смак.
Нагадаємо, раніше Григорій Герман ділився рецептом цибулевого хліба. Ведучий також показав, як приготувати шоколадну ковбасу з печивом.