Справжній домашній хліб не йде в жодне порівняння з магазинним. Григорій Герман, ведучий програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", показав, як спекти простий хліб з пшеничного борошна в духовці. М'який, з рум'яною хрусткою скоринкою, він стане постійним гостем на вашому столі. Покроковий рецепт з відео дивіться нижче.
Пшеничний хліб в духовці
Час приготування:
- 3 години
Складові:
- 500 г борошна
- 11 г сухих дріжджів
- 300 мл теплої води
- 10 г солі
- 3 ст.л. рослинної олії
Спосіб приготування:
- Просійте борошно в миску, посоліть.
- Окремо змішайте трохи води, дріжджі і трохи борошна.
- Додайте рідкі інгредієнти в борошно. Замісіть тісто.
- Влийте олію і продовжуйте місити. Має вийти пружне тісто.
- Сформуйте кулю, перекладіть її в миску і накрийте харчовою плівкою. Поставте в тепле місце на годину, щоб тісто збільшилася в розмірі вдвічі.
- Зробіть буханку і викладіть її на застелене пергаментним папером деко.
- Розігрійте духовку до 50 ºС і поставте хліб на 40 хвилин.
- Зробіть зверху надрізи і поставте в духовку, ввімкнену на 250 °С, на 10 хвилин. Зменшіть температуру до 220 °С і печіть ще 10 хвилин. Потім знизьте нагрів до 180 °С і печіть 25 хвилин.
Нагадаємо, раніше Григорій Герман ділився рецептом цибулевого хліба. Ведучий також показав, як приготувати шоколадну ковбасу з печивом.