Як спекти селянський пиріг з лисичками, цибулею і зеленню

27 липня 2020, 15:44
Рецепт несолодкого пирога з листкового тіста з лисичками

Рецепти солодких і солоних пирогів до дня народження

Пиріг з лисичками з листкового тіста можна подавати на сніданок або як закуску. Він ситний, смачний і дуже простий у приготуванні.

Ви можете використовувати як дріжджове, так і прісне листкове тісто. Якщо гриби великі, розріжте їх на кілька частин.

Реклама

Селянський пиріг з лисичками

Рецепти солодких і солоних пирогів до дня народження

Час приготування:

Реклама
  • 1 година

Калорійність:

  • 245 ккал на 100 г

Складові:

  • Листкове тісто
  • 400 г лисичок
  • 1 цибулина
  • Зелень
  • Рослинна олія
  • Вершкове масло

Читайте також:

Реклама

Для заливки:

  • 3 яйця
  • 100 г твердого сиру
  • 150 мл вершків 20%
  • Сіль, перець – за смаком

Дивіться відео, як збирати і готувати лисички:

Спосіб приготування:

  1. Тісто розморозити, вирізати коло по діаметру форми, трохи розкачати. Викласти в форму, застелену папером для випічки, зробити бортики і наколоти виделкою.
  2. Лисички обсмажити на олії, нарізану цибулю окремо обсмажити на вершковому маслі.
  3. Духовку розігріти до 180 °С.
  4. Для заливки збити виделкою яйця і вершки, додати тертий сир, сіль і перець.
  5. Викласти на корж смажені гриби, цибулю і нарізану зелень. Залити яєчною сумішшю.
  6. Випікати пиріг до готовності (близько 30 хвилин).

Як подавати пиріг

Остудити, а потім розрізати на порційні шматки.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити ризото з лисичками, а також ділилися рецептом пасти з оливками і лисичками.