Як спекти чорничний пиріг: ТОП-5 літніх рецептів

12 серпня 2020, 14:19
Кращі рецепти домашньої випічки з чорницею

Чорничний пиріг в духовці

У серпні сезон чорниці ще триває, і якщо ви вже встигли досхочу поїсти цих смачних і корисних ягід, можна приготувати з них апетитні домашні пироги за рецептами з нашої добірки. Дуже смачним виходить чорничний пиріг з ваніллю і лимоном.

Шукати ягоду потрібно в лісах і на узліссях, де сонце активно гріє землю. В основному чорниця вибирає хвойні ліси, однак і в листяних її можна знайти, хоча і набагато рідше.

Реклама

Горіховий тарт з чорницею і сливами

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

Реклама
  • 190 г меленого фундука
  • 3 ст. л. розтопленого вершкового масла
  • 180 г цукру
  • 1 ст. л. меду
  • 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю
  • 1/4 ч. л. розпушувача
  • 150 мл молока
  • 150 г йогурту
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 200 г чорниці
  • 200 г слив
  • 2 яйця
  • Дрібка солі

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Для тіста змішайте мелені горіхи, 30 г цукру, мед, розпушувач, сіль і розтоплене вершкове масло. Перемішайте до повної однорідності.
  2. Викладіть горіхове тісто рівним шаром у форму для тарта 30 на 10 см. Поставте в нагріту до 170 °С духовку на 20 хвилин. Вийміть, остудіть.
  3. Для заливки змішайте 150 г цукру з яйцями, молоком, ванільним екстрактом і крохмалем в каструльці. Поставте на невеликий вогонь і варіть до загустіння приблизно 10 хвилин. Змішайте з йогуртом.
  4. Сливи наріжте шматочками і разом з чорницею викладіть на горіховий корж. Залийте кремом і випікайте ще 20 хвилин. Повністю остудіть пиріг перед подачею.

Простий чорничний пиріг на сметані

Пиріг з чорницею

Реклама

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

  • 5 яєць
  • 1 склянка цукру
  • 3 ст. л. сметани
  • 1 склянка борошна
  • 10 г розпушувача
  • 350 г чорниці

Дивіться відео, як спекти вишневий пиріг:

Спосіб приготування:

  1. Форму діаметром 24 см змастити маслом і присипати борошном.
  2. Яйця збити з цукром в пишну світлу масу. Додати сметану і перемішати.
  3. Порціями всипати просіяне борошно, перемішуючи тісто силіконовою лопаткою.
  4. В кінці додати чорницю і акуратно перемішати, щоб не пом'яти ягоди.
  5. Вилити тісто у форму і поставити в духовку. Випікати при 190 ºС протягом 30 хвилин.
  6. Готовий чорничний пиріг перевернути на блюдо. Подавати зі збитими вершками і вершковим маслом.

Тертий пиріг з чорницею і сиром

Тертий чорничний пиріг

Час приготування:

  • 1 година 20 хвилин

Складові:

Для тіста:

  • 2 склянки пшеничного борошна
  • 200 г масла вершкового
  • 1/2 склянки цукрового піску

Для начинки:

  • 500 г сиру
  • 400 г чорниці
  • 1/2 склянки цукру

Спосіб приготування:

  1. Вершкове масло натерти на крупній тертці.
  2. Просіяти борошно. Руками перетерти в крихту, потім додати цукор, сіль і ще раз перемішати.
  3. Для начинки взяти сир, додати до нього цукор і яйця. Ретельно перемішати або збити міксером.
  4. Трохи змастити маслом форму для запікання і викласти половину тіста. Рівномірно розподілити його по дну форми.
  5. Чорницю помити і обсушити. Зверху викласти сирну масу і чорницю. Посипати пісочною крихтою.
  6. Поставити пиріг з сиром і чорницею в розігріту до 180 °С духовку і випікати приблизно 45 хвилин.
  7. Готовий пісочний пиріг злегка остудити, за бажанням посипати цукровою пудрою. Розрізати на порційні шматочки.

Бісквітний пиріг з чорницею

Бісквіт з чорницею

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 4 яйця
  • 1 чашка борошна
  • 2/3 чашки цукру
  • 1,5 ч. л. розпушувача
  • Дрібка солі
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 1 1/3 чашки чорниці
  • 1 ч.л. тертої лимонної цедри
  • Цукрова пудра – для посипання

Спосіб приготування:

  1. Відміряйте всі інгредієнти за допомогою чашки ємністю 300 мл.
  2. Яйця збивайте з цукром протягом 5 хвилин. Додайте ваніль і ще трохи збийте.
  3. Просійте борошно, додайте сіль і розпушувач, перемішайте все вінчиком.
  4. Поступово всипте борошно в яєчну суміш, розмішайте до однорідності. Акуратно додайте в тісто чорницю і терту лимонну цедру.
  5. Вилийте тісто в змащену маслом форму діаметром 22-24 см.
  6. Випікайте в розігрітій до 190 ºС духовці протягом 45 хвилин.
  7. Перед подачею остудіть і посипте просіяною цукровою пудрою.

Квадратики з чорницею, лимоном і вершковим сиром

Чізкейк з лимоном і чорницею

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 1 1/2 чашки крихти з печива
  • 1/4 чашки масла, розтопленого
  • 3 ст.л. цукру

Для основи:

  • 225 г вершкового сиру кімнатної температури
  • 1/3 склянки цукру
  • 1 ч.л. ванільного екстракту
  • 1 яйце
  • 1/4 склянки вершків для збивання
  • 1 велика ложка сметани
  • Цедра одного маленького лимона
  • Сік одного маленького лимона
  • 1 чашка свіжої чорниці

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 °С. Злегка змастіть маслом квадратну форму для випічки зі стороною 20 см і застеліть її пергаментним папером.
  2. Змішайте крихту з печива, розтоплене вершкове масло і цукор і щільно притисніть до дна форми.
  3. Збивайте вершковий сир протягом 1 хвилини на середній швидкості міксера до однорідного стану.
  4. Додайте вершки, цукор і ванільний екстракт, збивайте до отримання однорідної маси. Потім додайте яйце, сметану, цедру лимона і лимонний сік. Збивайте ще близько 3-х хвилин.
  5. Акуратно додайте чорницю.
  6. Вилийте начинку на основу. Випікайте протягом 30-35 хвилин або поки пиріг злегка не підрум'яниться по краях (і трохи зверху).
  7. Дайте охолонути до кімнатної температури в формі. Охолодіть в холодильнику, перш ніж нарізати на шматочки і подавати.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом ніжної сирної запіканки з чорницею, а також писали, як спекти мафіни з чорницею.