Як спекти бісквітний пиріг з чорницею

31 серпня 2019, 06:37
Смачний і пишний пиріг з корисними літніми ягодами

Цей чорничний пиріг схожий на звичну всім шарлотку, оскільки готується з бісквітного тіста. Він дуже ніжний, смачний і пишний, з приємною ягідною кислинкою і тонким ароматом ванілі.

Дивіться відео, чим корисна чорниця для здоров'я:

Реклама

Пиріг з чорницею можна подавати разом зі збитими вершками або морозивом. Підійде і будь-який десертний соус: ванільний, шоколадний, ягідний

Бісквітний пиріг з чорницею

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 4 яйця
  • 1 чашка борошна
  • 2/3 чашки цукру
  • 1,5 ч. л. розпушувача
  • Дрібка солі
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 1 1/3 чашки чорниці
  • 1 ч.л. тертої лимонної цедри
  • Цукрова пудра – для посипання

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Відміряйте всі інгредієнти за допомогою чашки ємністю 300 мл.
  2. Яйця збивайте з цукром протягом 5 хвилин. Додайте ваніль і ще трохи збийте.
  3. Просійте борошно, додайте сіль і розпушувач, перемішайте.
  4. Всипте борошно в яєчну суміш, в два прийоми, розмішайте до однорідності. Акуратно додайте в тісто чорницю і терту лимонну цедру.
  5. Вилийте тісто в змащену маслом форму діаметром 22-24 см.
  6. Випікайте в розігрітій до 190 С духовці протягом 45 хвилин.
  7. Перед подачею остудіть і посипте просіяною цукровою пудрою.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати ідеальні чорничні маффіни від Марти Стюарт. "Сьогодні" також ділились рецептом оладок з чорницею від Джеймі Олівера.