Як спекти ароматний персиковий пиріг зі сметаною

20 серпня 2020, 14:43
Рецепт персикового пирога з пісочного тіста зі сметаною заливкою

Персиковий пиріг

Сезон персиків триває. Саме час варити компоти, варення з персиків, джеми і пекти пироги і шарлотки з персиками.

Ми поділимося рецептом ніжного персикового пирога з пісочного тіста зі сметаною заливкою. Він неодмінно стане одним з ваших улюблених.

Реклама

Персиковий пиріг зі сметаною заливкою

Персиковий пиріг

Час приготування:

Реклама
  • 1,5 години

Калорійність:

  • 268 ккал на 100 г

Складові:

Для начинки:

Реклама
  • 4 великих персика (600-700 г)
  • 2 яйця
  • 60 г цукру
  • 90 г сметани
  • 1 ст.л.

Читайте також:

Для тіста:

  • 200 г пшеничного борошна
  • 120 г вершкового масла
  • 60 г цукру
  • Дрібка солі
  • 1 жовток

Дивіться відео, як приготувати вишневий пиріг:

Спосіб приготування:

  1. Змішати в мисці борошно, додати холодне вершкове масло і розтерти в крихту. Додати цукор, сіль і яєчний жовток. Замісити тісто, при необхідності додавши кілька ложок крижаної води або молока. Поставити в холодильник на півгодини.
  2. Роз'ємну форму діаметром 26 см змастити маслом.
  3. Викласти тісто в форму і сформувати пальцями бортики. Наколоти виделкою і відправити на 15 хвилин в розігріту до 180 °С духовку.
  4. Персики очистити від шкірки, видалити кісточку і розрізати на половинки.
  5. Для заливки жовтки розтерти з цукром і ванільним цукром до білого кольору, додати сметану і перемішати.
  6. Білки збити до міцних піків і обережно з'єднати з жовтковою масою. Заливка вийде досить рідкою.
  7. Форму з основою дістати з духовки. Викласти на дно половинки персиків. Додати заливку і поставити назад в духовку на 30-35 хвилин, поки не утвориться рум'яна кірочка.
  8. Остудити, зняти бортики і розрізати пиріг на порційні шматки.

Корисна порада

Готовий пиріг можна посипати просіяною цукровою пудрою з ваніллю.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами літньої випічки з абрикосами, а також розповідали, як приготувати клафуті з персиками.