Цікаво, смачно, корисно: риба з овочами в духовці

22 жовтня 2018, 15:30
Обирайте філе морської риби – тріски або хека

Риба з картоплею і перцем Фото: depositphotos.com

Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує вживати не менше трьох порцій морської риби на тиждень (порція – 100 г рибного філе без шкіри кісток і додаткових інгредієнтів). Ми поділимося корисним рецептом запеченої риби - з болгарським перцем, картоплею і пряними травами.

Риба з овочами

Реклама

Складові:

  • 500 г філе морської риби
  • 500 г картоплі
  • 1 солодкий перець
  • 2 подрібнених зубчики часнику
  • по 1/4 подрібненого сушеного розмарину, лаврового перцю і мускатного горіха
  • 1/2 ч.л. меленого червоного перцю
  • трохи лимонного соку
  • сіль перець
  • 1 ст.л. рослинної олії

Рецепт приготування:

  1. Підготовлену рибу нарізати порційними шматками. Перемішати її зі спеціями, лимонним соком і часником, залишити маринуватися на 1-2 години.
  2. Застелити деко фольгою і змастити маслом. Викласти зверху нарізану тонкими кружальцями картоплю, полити її маринадом від риби.
  3. Зверху розкласти нарізаний півкільцями солодкий перець і шматки риби. Запікати в розігрітій до 180 С духовці близько 30 хвилин. Готова риба повинна легко протикати виделкою.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати лазанью зі шпинатом і лососем. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом грецької рибної юшки. Крім цього, ми розповідали, як запекти філе лосося в медово-соєвому соусі.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати гарячу закуску з лосося зі шпинатом: