Імбирний будиночок: історія і секрети приготування головного різдвяного десерту

12 грудня 2018, 14:10
Декоративний будиночок традиційно печуть на католицьке Різдво

Стіни з пряників, зефірний дах і карамельний димохід. Імбирний будиночок – головний символ Різдва в Америці. Пекти його починають в середині грудня, щоб створити собі святковий настрій.

Традиція з'явилася ще в XVII столітті, і привезли її на територію Америки переселенці з Німеччини. За три століття рецептура змінювалася, але незмінним залишався головний інгредієнт – імбир.

Реклама

"Рецептів пряникових будиночків маса, але завжди потрібно змішувати борошно з сіллю і імбиром. Тоді прянощі будуть рівномірно розподілені по всій текстурі борошна", – говорить американський кондитер Джемма.

Стіни, дах і двері – півтори години в печі, і все готово. Можна збирати будиночок і прикрашати його на свій смак, давши волю фантазії. Підійдуть будь-які солодощі: різнобарвна глазур, цукерки, печиво, льодяники, мармелад і кондитерське посипання.

Американці настільки люблять цю традицію, що там навіть з'явився конкурс будиночків з імбирних пряників. Щороку там збираються близько 400 найкращих дизайнерів їстівних будиночків з усієї країни. А 2013 року в штаті Техас кулінари взагалі потрапили до Книгуи рекордів Гіннеса. Вони створили будиночок з пряників площею 220 квадратних метрів – цілий котедж!

Реклама

Потрапив до книги рекордів і пряниковий майстер з Піттсбурга. Джон Лович зробив ціле поселення з таких будиночків. У ньому було 157 будівель. Цю традицію він підтримує, і щороку будує в Нью-Йорку ціле пряникове містечко.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як легко витягти пана-коту з формочок. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом кураб'є з ягідним джемом на Новий рік.